η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επιταγή υποταγής


Ζούμε σε μια χώρα που η φαυλότητα έχει εντυπωθεί τόσο βαθιά στο d.n.a μας, που πλέον σαν παχύδερμα δεν μας αγγίζει, δε γράφει μέσα μας, δεν προκαλεί τίποτα πιά...
 Πιο παλιά ήταν συγκαλύμμένη, μακιγιαρισμένη με δάνεια,  μαύρο χρήμα, με ρουσφετάκια, ήταν κάπως μακριά μας, κάναμε ότι δεν τη βλέπαμε. 
Τώρα που τα πάντα αρχίζουν να σχετίζονται με την επιβίωση μας, η φαυλότητα έρχεται και μας δίνει μια μεγαλοπρέπη μπάτσα στα μούτρα, βγάζοντας τη γλώσσα της και περιγελώντας μας. Το νέο “πρόσωπο” της φαυλότητας, είναι η Επιταγή Εισόδου, πρόγραμμα “σωτηρίας” των ανέργων από την φιλάνθρωπη κυβέρνηση, δώρο στο πραγματικά τόσο δα αστείο  ποσοστό 70%  ανέργων κάτω από 30 χρόνων. 


Οι άθλιοι φαύλοι που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα για δεκαετίες δίνουν μνημονιακά ψίχουλα-δανεικά λεφτά δηλαδή που πάλι εμείς θα πρέπει να ξεπληρώσουμε-εν είδει ρουσφετιού και αυτό βεβαίως-βεβαίως, δίνοντας  του παράλληλα τον υπέροχο τίτλο “επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας”,  βγαλμένος προφανώς από το λαμπρό μυαλό ενός τριτοκλασάτου publicist.

 Τους δίνω συγχαρητήρια, όπως και σε όλους αυτούς τους επαγγελαματίες που έσπευσαν να βγάλουν μακέτες για να διαφημίσουν το μεγαλόπνοο αυτό πρόγραμμα, να πάρουν και αυτοί κανά ψίχουλο να κλείσουν καμιά τρύπα-πέρασαν εξάλλου οι εποχές των επιδοτήσεων-πακτωλών και τα ψίχουλα μια χαρούλα είναι. 

Εμείς, εσείς και αυτοί είναι ο βασικός λόγος που αυτή η μαλακία που λέγεται Ελλάδα, φτιαγμένη από όλους εμάς τους νεοέλληνες θα είναι πάντα κλανιά στον άνεμο. 

Και αυτή η ιστορία είναι άλλη μια μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων που βρωμίζουν κυριολεκτικά την ύπαρξη μας και ποδοπατούν την αξιοπρέπεια μας. 

Και τα καθάρματα που κυβερνούν έχουν και εμμέσως πλην σαφώς την απαίτηση να τους πούμε και ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία τους όπως καλή ώρα ο πρώην υπουργός της ξεφτίλας στο παρακάτω βίντεο( σ.σ. Ο Σηφουνάκης στο βίντεο που λέει στο Γαληνό ότι του διόρισε τη γυναίκα). Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας τους.

 Και όμως τα άνεργα νέα παιδιά θα προσέλθουν να “εξαργυρώσουν” την επιταγή. Χωρίς να αντιλαμβάνονται τελικά τι είναι αυτό που παίρνουν.

Στάθης Καραστάθης