η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Δ. Γιαννάκος μετά την ανάκληση της απόφασης για το R.D.F.

Την παραίτησή του από την θέση του διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας κατέθεσε σήμερα ο κ. Δημήτρης Γιαννάκος ύστερα από το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την υπογραφή της άδειας για την καύση  του R.D.F. από τη Γαλλική Lafarge και την ανάκληση της άδειας από την πολιτική ηγεσία της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας…. Εξ’όσων γνωρίζουμε πολύ καλώς και από προσωπική εμπειρία, ο κ Δημήτρης Γιαννάκος είναι ένας από τουs πλέον εξαίρετους επιστήμονες του νομού και από τουs πιο ηθικούς υπαλλήλους… Παρά το ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τη θέση του αφού επί σειρά ετών έχει διευθυντική θέση στον ευαίσθητο τομέα της βιομηχανίας είναι τόσο άμεμπτος που δεν έχει ούτε τυπικές σχέσεις με τις μεγάλες βιομηχανίες όπως παρατηρείται σε άλλους νομούς της χώρας…. 


Την υπογραφή της άδειας του Τσιμεντάδικου την  έκανε από πεποίθηση ότι έπραττε το σωστό αλλά και επειδή δεν μπορούσε ως υπάλληλος να μην κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρίας το οποίο ήταν καθόλα νόμιμο!!!
 Ο κ Γιαννάκος επίσης ως υπηρεσιακός παράγοντας έχει επισκεφθεί βιομηχανίες στη Γερμανία και στο εξωτερικό γενικότερα όπου η καύση του R.D.F. γίνεται υποδειγματικά και δεν δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον…
 Από τη μια μεριά λοιπόν η ανάκληση της απόφασής του από την πολιτική ηγεσία έγινε με τρόπο που τον εξέθεσαν από την άλλη μη μπορώντας να ανεχθεί κάποιους αμόρφωτους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και κάποιους επαγγελματίες λαϊκιστές και «εμπόρους» του περιβάλλοντος να του κάνουν άδικη κριτική, υπέβαλε την παραίτησή του , με αποτέλεσμα ο δημόσιος τομέας της Εύβοιας να στερείται ένα σπάνιο στέλεχος τόσο σε επίπεδο ικανοτήτων όσο και εντιμότητας….
Είναι κρίμα!!!

Υ.Γ. Το άκρον άωτον της τραγικής ειρωνείας είναι  να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Γιαννάκο και ο επαγγελματίας οικολόγος!!!