η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι "προτεραιότητες" του Σίμου που έμειναν κούφιες υποσχέσεις

Λίγο πριν τις εκλογές –επιδιώκοντας εναγωνίως την πολιτική του επιβίωση- και λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης- επηρεασμένος ακόμη από τη μέθη της απροσδόκητης επιλογής του στη θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου- ο Ευβοέας βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου με συνεντεύξεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. δήλωνε με τυμπανοκρουσίες…. «Τα περιφερειακά Μέσα ενημέρωσης θα είναι η προτεραιότητα μας»… 
Με δηλώσεις του σε διαδικτυακούς τόπους, αλλά και σε τοπικό ραδιόφωνο της Χαλκίδας είχε καταστήσει σαφές ότι τα Περιφερειακά μέσα ενημέρωσης εξασφαλίζουν όρους πολυφωνίας, ενώ δεσμευόταν ότι μετά τις εκλογές δεν θα είναι από αυτούς που  θα αλλάξουν τηλέφωνο και δεν θα μπορούν να τον βρίσκουν οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του…. 
Οι εκλογές έγιναν και ....


ο Σίμος τήρησε την δέσμευσή του και δεν άλλαξε συσκευή τηλεφώνου, με τη μόνη διαφορά ότι πήρε ένα ακόμη τηλέφωνο που δεν γνωρίζει κανείς ενώ  αριθμός στον οποίο τον έβρισκες πάντα προεκλογικά διετέθη (μαζί με τη συσκευή)  σε συνεργάτιδά του η οποία απαντά όλες τις ώρες αντ’αυτού…. 

Θύμισε έτσι μια άλλη γενιά πολιτικών που έβγαινε στο μπαλκόνι και δεσμεύονταν ενώπιον όλων ότι όταν ο λαός τους φέρει στην εξουσία δεν θα βάλουν νέους φόρους και όταν εκλέγονταν εξέδιδαν μια απόφαση και προχωρούσαν σε αύξηση των ήδη υπαρχόντων φορομπηχτικών μέτρων….

 Έτσι δεν εμφανίζονταν ανακόλουθοι με τις δηλώσεις τους καθώς δεν επέβαλαν όντως νέους φόρους απλώς ζητούσαν περισσότερα χρήματα μέσω των παλαιών!!!!!
Αυτά όσον αφορά τη δέσμευσή του για την αλλαγή τηλεφώνου διότι την άλλη δέσμευση για την προτεραιότητα των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις!!!

¨Όσο καιρό είχε ανάγκη τα τοπικά ραδιόφωνα έδινε αφειδώς συνεντεύξεις ενώ άμα την εκλογή και τον ορισμό του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν τον έβρισκε κανείς στο τηλέφωνο….
Σιγά τώρα μην άφηνε το μέγκα, τον αντένα και τον Ρίαλ νιούζ για να μιλήσει στον 9.65!

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην στήριξη που προεκλογικά και από μικροφώνου του ραδιοφώνου του εργατικού κέντρου υπόσχονταν όπως το ότι «θα πρέπει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης να ενισχυθούν με θεσμικά μέτρα και με ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση, ενώ θα πρέπει να τηρηθεί και ο νόμος για την αναλογία της κρατικής διαφήμισης.» (χρησιμοποιούμε ακριβώς τα λόγια του) αλλά έστω και για μια απλή δήλωση-συνέντευξη σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που να σηματοδοτεί σημειολογικά ότι αυτός ο άνθρωπος στηρίζει έστω και ηθικά  τα μέσα ενημέρωσης του τόπου του!!!!

Σήμερα αρκετό καιρό μετά τις εκλογές ο Ευβοιώτης βουλευτής παίζει καλά το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου….

 Ξέχασε πλήρως τι έλεγε πριν από ένα χρόνο και από την θέση του δεν στήριξε στο παραμικρό  όχι μόνο τα ευβοϊκά αλλά όλα τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης…. 
Ακολούθησε την  πεπατημένη οδό των προκατόχων του αλλά και ενός πολιτικού συστήματος που χαρακτήρισε όλη την  μεταπολιτευτική περίοδο, με άλλο πρόσωπο πάνω στο προεκλογικό μπαλκόνι και άλλο πάνω στην υπουργική καρέκλα…

Άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα…. Φευ!