η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Έτσι όπως πάει ο πρόεδρος θα απολύσει και τους Γάλλους

Μετά την φήμη που κυκλοφορεί από το Σωματείο των Τσιμέντων Χαλκίδας ότι σκοπεύουν να διαμηνύσουν στους ιδιοκτήτες πως οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλέψουν και μόνοι τους το εργοστάσιο απαντώντας στον ισχυρισμό των Γάλλων ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη….δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να κοινοποιήσει ο κ.
Κούκουρας και μια απόφαση απόλυσης στους ιδιοκτήτες για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να καταλάβουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό!!!

Ορίστε μας…σηκωθήκανε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι…

Φαίνεται ότι και την ύστατη ώρα ο πρόεδρος του σωματείου που φέρει μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί να αντιληφθεί το ρόλο του και συνεχίζει την επαναστατική γυμναστική για το θεαθήναι…. 

Διακόσιες τριάντα έξι οικογένειες μένουν στο δρόμο και ακολουθείται ακόμη η τακτική της πόλωσης και της σύγκρουσης….
Χωρίς να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα της συγκυρίας…..

Με το να κυκλοφορούν από το σωματείο φήμες στη Χαλκίδα ότι όλα αυτά είναι μια μπλόφα της Lafarge και ότι το τσιμεντάδικο θα ξανανοίξει δεν γίνεται τίποτα… 
Με "αέρια" δεν βάφονται αβγά ιδιαίτερα όταν σε αυτή τη φάση ο Κούκουρας τεντώνει τα νεύρα των συνομιλητών του και αδυνατεί να χειριστεί το θέμα με εξυπνάδα και διπλωματία!!!

Είναι φανερό ότι τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές που ακολουθούνται έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί , είναι τουλάχιστον ντεμοντέ και επιζήμιες για το σύνολο των εργαζομένων και την επαναλειτουργία της επιχείρησης…

Με εγωιστικές, φιγουρατζίδικες, κινήσεις εντυπωσιασμού δεν πετυχαίνεις σήμερα αποτελέσματα παρά μόνο με σοβαρότητα, φερεγγυότητα συνομιλητή και υποχωρήσεις όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το μαχαίρι γιατί θα πληγωθείς….

Ας τα λάβει αυτά υπόψη του ο κ Πρόεδρος γιατί βρέθηκε σε μια θέση από την οποία 236 οικογένειες και μια τοπική κοινωνία περιμένουν πολλά…
Ας μην αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων!