η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το χειρότερο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν

Παρακολουθούμε τα δημοτικά συμβούλια της Χαλκίδας τουλάχιστον δυο δεκαετίες…. 
Ποτέ δεν υπήρξαν ήρεμες, χωρίς εξάρσεις, συγκρούσεις και αρκετές φορές έξω από τα όρια της κοσμιότητας…. 
Στην πλειονότητά τους όμως αυτές οι συνεδριάσεις είχαν ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που οδηγούσε και σε σύνθεση απόψεων μέσα από τις αντιθέσεις… 
Ακόμα και την εποχή των μεγάλων συγκρούσεων μεταξύ Στέλιου Μαργαρίτη και Γιάννη Σπανού, κοινή συνισταμένη των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων Χαλκίδας ήταν ότι ακούγονταν και αλήθειες κόντρα στο πολιτικό κόστος….
Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι στις συνεδριάσεις του παρόντος δημοτικού συμβουλίου , οι άνθρωποι που επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το λαό του Καλλικρατικού μητροπολιτικού δήμου κάνουν πλειοδοσία στον λαϊκισμό ιδιαιτέρως όταν στις συνεδριάσεις παρευρίσκονται εκπρόσωποι φορέων ,΄΄όπως λόγου χάρη οι εργαζόμενοι στα τσιμέντα Χαλκίδας…. 

Αλήθειες δεν ακούστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση για το τσιμεντάδικο ή ΄χάθηκαν μέσα στα σάλια αυτών που «έγλειφαν» αρειμάνιως το σωματείο και τον Κούκουρα χαϊδεύοντας τους τα αυτιά σαν σε κακομαθημένα παιδιά που δεν μπορούν να τους χαλάσουν χατίρι…. 
Μέσα στον ορυμαγδό της απόλυτης αγάπης, τοποθετήσεις κάποιων που ευνοήθηθηκαν σφόδρα από τη στρεβλή συνδικαλιστική πρακτική και το ΄πολιτικό σύστημα, τύπου Γιάννη Αδάμ μόνο γέλιο μπορούσαν να προκαλέσουν…. 
Τραγική εικόνα των δημοτικών συμβούλων που δεν τόλμησαν να πουν αλήθειες αλλά διαγωνίστηκαν στο ποιος αγαπάει πιο πολύ την εργατιά με τη φορολογική δήλωση ύψους δυσθεώρητης  αμοιβής …. 
Αριστεροί της συμφοράς που έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες στον αγώνα για το κλείσιμο των τσιμέντων Χαλκίδας  θύμιζαν τον Άρη Πρωτοσάλτε τη νύχτα που κέρδισε τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου και από ανίκανο μαμάκια τον εμφάνισε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ηγέτη που ξέρει τι θέλει και έχει όραμα για τη χώρα…..
Πρόκειται για ένα δημοτικό συμβούλιο ίσως το χειρότερο της μεταπολίτευσης και σαφώς κατώτερο των περιστάσεων που απαιτούν  μια τοπική αυτοδιοίκηση με άποψη και συγκρότηση ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει!!!