η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

«Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών»






Επτά στους δέκα Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι "μόλις τα βγάζουν πέρα", σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον Απρίλιο, με το εν λόγω ποσοστό μάλιστα να σημειώνει αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (από το 67% στο 70%).




Αν και καταγράφεται ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο, βελτίωση στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και υποχώρηση του ποσοστού που δηλώνει ότι "έχει χρεωθεί" (από 15% στο 9%), οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν για άλλον ένα μήνα οι πλέον απαισιόδοξοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 63% εξ αυτών να ετοιμάζεται άλλωστε για "πολύ λιγότερες" σημαντικές αγορές μέσα στον επόμενο χρόνο.



Διαβάζοντας τα παραπάνω στοιχεία του ΙΟΒΕ μας έρχονται στο μυαλό οι φράσεις του πρωθυπουργού….. «τώρα που η οικονομία υπεραποδίδει… Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές…Βγαίνουμε από τα μνημόνια»…



Πριν από δυο ημέρες είχαμε 30 Απριλίου… Ημέρα που το 1945 αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ…. Ως επόμενη σκέψη μας έρχεται στο μυαλό η φράση του Γερμανού Καγκελάριου που φαίνεται να ωχριά μπροστά σε όσα μας έχει πεί ο Αλέξης Τσίπρας…..



Ο Χίτλερ είχε πεί…. «Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα»


Evia in




Υ.Γ. Αύριο ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από δέκα διμοιρίες των Μ.Α.Τ… ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά θα επισκεφθεί και την…. Λέσβο!