η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Σκηνές από Τσετσενία



Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που Σαββόπουλος τραγουδούσε την παράγκα.


«Όπου κοιτάζω και κοιτάζεις όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα».

Ο Νιόνιος, τότε, μιλούσε κοινωνιολογικά αλλά δεν άργησε η στιγμή που η λέξη παράγκα έγινε συνώνυμο της λαμογιάς, της διαφθοράς και της χειραγώγησης των πάντων και δη του ποδοσφαίρου.

Όλη η Ελλάδα μια ατέλειωτη παράγκα.


Στο δημόσιο, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στα δημόσια έργα, στις πολεοδομίες, στην έκδοση νόμων κατά παραγγελία, στα παράθυρά τους, στη μη εφαρμογή τους, στο ποδόσφαιρο, στην πλήρη ασυδοσία κι ατιμωρησία.

Πιο πολύ τώρα με την Αριστερά!

Που εμφανίστηκε αντισυστημική, αμόλυσε ένα σωρό μπούρδες και παραμύθια, αναρριχήθηκε στην εξουσία κι η χώρα κατηφορίζει όλο και πιο πολύ ηθικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά,

Ας μείνουμε στο ποδόσφαιρο κι ας αφήσουμε στην άκρη όλα τα άλλα.

Ήταν αναγκαιότητα, λοιπόν, η εξυγίανσή του.

Κι άρχισαν οι ενέργειες για την κάθαρσή του.

Μαζεύονται οι τρεις ιδιοκτήτες τριών κορυφαίων ομάδων (Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος) και δίνουν λόγο τιμής ότι θα πορευτούν μαζί γι αυτήν, με πρώτιστη πράξη την «επιχείρηση ξήλωμα» της αμαρτωλής διοίκησης του ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος εξ αυτών, σφιχταγκαλιάζεται με τον Πάνο Καμμένο κι εν συνεχεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την άρνηση του Σαμαρά να συγκατανεύσει σε όσα παράλογα του ζητούσε.

Με χρήματα που ουδείς γνωρίζει την προέλευσή τους αγοράζει ξενοδοχεία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (παρά την εμπλοκή με την εγγυητική από αμφίβολης πιστοληπτικής ικανότητας τράπεζα) με εμφανώς χαριστικές πράξεις, εμφανίζεται ως λαγός (κατά δήλωσή του) της κυβέρνησης στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με μόνο στόχο την εκτόξευση του τιμήματός τους, ενώ με ντροπολογία της κυβερνητικής πλειοψηφίας του χαρίζεται ένα κολοσσιαίο ποσό εκατομμυρίων από πρόστιμο λαθρεμπορίου.

Επιπλέον, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επικρατεί μια απαράδεκτη κωλυσιεργία με λαθρεμπορικά πλοία που έχουν εντοπιστεί κι ακινητοποιηθεί με φορτία σιγάρων της ΣΕΚΑΠ.

Αγοράζει την εφημερίδα «Έθνος» που μετατρέπεται εν μια νυκτί σε εφημερίδα που ταυτίζεται απολύτως με τις πολιτικές της κυβέρνησης, αγοράζει το τηλεοπτικό κανάλι «Ε», στο οποίο τον συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και μέχρι πρότινος συντόνιζαν τις δράσεις του (προσλήψεις φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων κλπ) κυβερνητικοί παράγοντες όπως οι υπουργοί Φλαμπουράρης και Παππάς.

Χώρια που έντυπα και λοιπά ΜΜΕ, είτε στη Βόρεια Ελλάδα είτε στην πρωτεύουσα φέρονται να είναι συμφερόντων του.

Σε όλα, ή σχεδόν όλα χρησιμοποιείται η μεγαλύτερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ κι οι αγνοί οπαδοί του μπαίνουν ασπίδα μπροστά του.

Την ίδια ώρα, η συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί σε παρεμβάσεις στη κεντρική πολιτική σκηνή.

Κυριότερη η δήλωσή του ότι δεν θα επιτρέψει (!!!) να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Ενώ πέριξ του και στα παρασκήνια γίνονται οι περίφημες κινήσεις διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας με την δημιουργία της «Λέγκας του Βορρά».

Ταυτοχρόνως,
πριν ακόμη συντελεστεί η περίφημη μα και αναγκαία εξυγίανση του ποδοσφαίρου, δίνονται δυο ισχυρότατες πισώπλατες μαχαιριές στους εν δυνάμει συνοδοιπόρους του.

«Σφαγιάζεται» ο Παναθηναϊκός στο παιγνίδι ρεβάνς του κυπέλλου από τον διαιτητή Κύζα κι εν συνεχεία η ΑΕΚ στο τελικό του κυπέλου. Όπου, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εμφανίζεται στο γήπεδο με ελικόπτερο, κάνοντας επίδειξη δύναμης κι εντυπώσεων.

Πάνε περίπατο
οι λόγοι τιμής κι ο Αλαφούζος αποσύρεται από τη συμμαχία πριν ουσιαστικά αυτή αρχίσει να πορεύεται.

Μ΄ αυτά και μ’ εκείνα, μια ωραία πρωία εμφανίζεται ο Αμερικανός πρέσβης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προέλευση των χρημάτων και την εισβολή δια της πλαγίας οδού της Ρωσίας σε καίριους τομείς της χώρας. Οι προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση διαδέχονται η μια την άλλη.

Κι ενώ όλα πάνε πρίμα κι η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τον ομογενή επιχειρηματία εξελίσσεται ομαλώς, έρχεται ο ανεγκέφαλος που πετά το ρολό της ταμειακής μηχανής στο κεφάλι του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρείται –ορθά- με όσα προβλέπει ο νόμος. Σκληρός νόμος αλλά νόμος. Τον οποίο υπέστη, σχεδόν για το ίδιο πράγμα, κι ο Παναθηναϊκός πέρυσι αλλά και πρόπερσι με μια φωτοβολίδα στο πόδι παίκτη του Ολυμπιακού.

Μα, ω του θαύματος η τιμωρία ανατρέπεται τα ξημερώματα της Κυριακής με μια απόφαση που αποτελεί μνημείο κακοδικίας.

Η Δικαιοσύνη που σε άλλες περιπτώσεις κάνει χρόνια να βγάλει αποφάσεις, έβγαλε απόφαση μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα!

Έτσι, αφού προηγουμένως υπήρξε η θεία πρόνοια κι είχαν εκτυπωθεί εισιτήρια, έγινε με κόσμο το παιγνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Όπου θα κρινόταν σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος.

Αλλά, φαίνεται ότι κάποια παιγνίδια του ΠΑΟΚ ή δεν αρχίζουν ή δεν τελειώνουν.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη έγινε μια φάση που ουδείς διαιτητής θέλει να του συμβεί. Σε κόρνερ του ΠΑΟΚ, ένας παίκτης του (Βαρέλα) πιάνει κεφαλιά κι η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει μπροστά του έναν άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ (Μαουρίτσιο) που κάνει κίνηση προς τη μπάλα ενώ είναι οφσάιντ. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και το γκολ μετά από διάφορα γραφικά ακυρώνεται!

Τότε, όλα πια ξεγυμνώνονται.

Εδώ συνεδρίασαν δικαστές κι έβγαλαν απόφαση μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, μπορεί ένας επόπτης να «κλέβει» το όνειρο;

Κι έρχεται η μπούκα με το όπλο μέσα στο γήπεδο.

Σκηνές από Τσετσενία!

Που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Και μη πείτε ότι αυτά γίνονταν και παλιά.

Υποτίθεται ότι αυτά θέλησε ν’ αλλάξουν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Κι όχι να καταστεί χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος είναι πάλι σαφής.

Αναφέρει για υποβιβασμό ομάδος!

Ας βλέπουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα κατάματα και προπάντων νηφάλια.

Η δημόσια επίδειξη δύναμης και βίας με την κυβέρνηση παρούσα –απούσα, διαπλεκόπενη και συναινούσα, καταδεικνύει ότι η χώρα διολισθαίνει σε μια δημοκρατία τύπου Βενεζουέλας, Τουρκίας ή μετασοβιετικής δημοκρατίας, με παραμάγαζα εξουσίας

Τώρα, η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα λάβει «δύσκολες αποφάσεις», υπονοώντας τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ε και; Τι θ’ αλλάξει έτσι όπως είναι δομημένα τα πάντα.

Δεν χρειάζεται μόνο η ανόρθωση –σωτηρία της χώρας.

Πρωτίστως απαιτείται η σωτηρία της χώρας.

Στην δε προκείμενη περίπτωση, να σας πω την αλήθεια, κάτι τέτοιες ώρες σκέφτομαι τη μακαρίτισσα τη Θάτσερ…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλοs