η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

παράγκα του Καραγκιόζη



Παράγκα μέχρι πριν λίγο καιρό λεγόταν η χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων από συγκεκριμένη μερίδα παραγόντων. Προς όφελος ομάδων. Η μεταμεσονύχτια απόφαση του αθλητικού εφέτη δικαστή να ευνοηθεί σκανδαλωδώς ο εκλεκτός της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδης με τον ΠΑΟΚ δεν είναι παρά η συριζέϊκη εκδοχή της παλιότερης πολίτικο- οικονομικής διαπλοκής Βαρδινογιάννη, Κοσκωτά, Κόκκαλη, Μπέου, Μαρινάκη με τις κυβερνήσεις. Μόνο που τώρα όλη η χώρα έχει γίνει μια παράγκα.




Ο χτεσινός αθλητικός, τακτικός δικαστής, με τη σκανδαλώδη απόφασή του δύσκολα θα πείσει και τον πιο φανατικό Παοκτζή ότι δεν χάρισε τους 3 βαθμούς, την πειθαρχική ποινή τού κεκλεισμένων των θυρών και τον ετεροχρονισμό του προστίμου που είχαν επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς από τον πρωτοβάθμιο δικαστή. Ο οποίος είχε εφαρμόσει κατά γράμμα τους κανονισμούς της ΕΠΟ για την επίθεση κατά του προπονητή του Ολυμπιακού στο ματς που δεν έγινε πριν από δυο βδομάδες!

Και δύσκολα θα εξηγήσει σε κάθε Έλληνα πολίτη ο εφέτης δικαστής, αλλά και όλο το πολιτικο-δικαστικό σύστημα, πώς γίνεται για κάθε Έλληνα πολίτη η έφεση (άσε η δίκη) να εκδικάζεται και να ολοκληρώνεται σε μήνες και χρόνια. Πώς γίνεται αυτή η ποδοσφαιρική υπόθεση να εκδικάζεται και να κρίνεται ως έφεση σε μια βδομάδα (!) την ώρα που οι σοβαρές υποθέσεις παίρνουν χρόνο!

Δύσκολα θα εξηγήσει ο δικαστής πώς σε 12 ώρες κατάφερε και έβγαλε μια τόσο... πολύπλοκη απόφαση για μια υπόθεση που είναι σαφέστατη από τον κανονισμό και που κρίνει το πρωτάθλημα. Και πώς κατάφερε το δικαστικό όργανο της ΕΠΟ και συνεδρίασε Σάββατο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ευελπίδων (ωραίο θέατρο), την ώρα που για πάρα πολύ σοβαρές υποθέσεις τα δικαστήρια δεν λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα!

Δύσκολα θα πείσει ότι ακόμα και αν ο ίδιος έβγαλε την απόφασή του στις μία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, την ανακοίνωσε κιόλας εκείνη την ώρα! Τη στιγμή που οι δικαστές που εργάζονται στο σπίτι τους και βγάζουν τις αποφάσεις ακόμα και νυχτιάτικα, δεν νοείται να τις ανακοινώνουν πριν τη Δευτέρα που φτάνουν στην υπηρεσία τους στα δικαστήρια!

Δύσκολα θα πείσει και τον πιο καλοπροαίρετο αφελή, ότι η σπουδή στην έκδοση και ανακοίνωση της απόφασής του είναι άσχετη με το συμφέρον του ΠΑΟΚ να ανοίξει νυχτιάτικα τα εκδοτήρια των εισιτηρίων για τον χτεσινό αγώνα με την ΑΕΚ. Αγώνα που θα γινόταν σε άδειες κερκίδες με την προηγούμενη δικαστική απόφαση!

Ο δικαστής αυτός που έχει δηλώσει πρόσφατα ότι ο κανονισμός των αγώνων «είναι της πλάκας», όχι μόνο συνεχίζει και δικάζει με βάση αυτόν τον κανονισμό, αλλά βγάζει και ανάποδες αποφάσεις για τις ίδιες ακριβώς παραβιάσεις του κανονισμού σε άλλους αγώνες! Όπως έκανε πέρυσι με τον ΠΑΟ (προφανώς επί παράγκας Μαρινάκη), πράγμα που λησμόνησε φέτος επί παράγκας Σαββίδη!

Η διαφορά είναι ότι η παράγκα παράγκα Σαββίδη, απ’ έξω γράφει με κεφαλαία γράμματα ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ελάχιστοι σ αυτή τη χώρα που πιστεύουν ότι η σκανδαλώδης προχτεσινή απόφαση του εφέτη δικαστή προήρθε από τη δική του κρίση και όχι από υποβολή της κυβέρνησης. Γιατί, είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα που παίζει η κυβέρνηση με τον ολιγάρχη εκ Ρωσίας και την μυστηριώδη περιουσία του, που εξάπτει την περιέργεια και του Αμερικανού πρεσβευτή!

Το αποδεικνύουν οι κατ εξακολούθηση χαριστικές αποφάσεις και οι σκανδαλώδεις τροπολογίες στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ, η ομολογημένη αγαθοεργία Σαββίδη υπέρ του Παππά στις άδειες της τηλεόρασης, οι χαριστικές πράξεις, με τις οποίες έχει αποκτηθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η κωλυσιεργία με τα λαθρεμπορικά πλοία που έχουν πιαστεί με φορτία τσιγάρων ΚΑΙ της ΣΕΚΑΠ και ο ξαφνικός έρωτας των άμπαλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και του πρωθυπουργού, για τον ΠΑΟΚ..................

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης