η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το μεγάλο έργο της Αρέθουσας και η απέλπιδα προσπάθεια του Ζεμπίλη να εμφανιστεί ως ο δημιουργός του!!!


Επειδή διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από την πλευρά του κ. Ζεμπίλη να καπηλευθεί το έργο της Αναστήλωσης του κτηρίου της Αρέθουσας για το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει καμία ανάμειξη, πλην εσχάτως των προεκλογικών δελτίων τύπου ώστε να παραπλανηθούν οι πολίτες, ότι κατόπιν ενεργειών της προχωρά ένα μεγάλο έργο…
 αναδημοσιεύουμε το κείμενο με τις διευκρινίσεις για την Αρέθουσα…
 προς γνώσιν τοπικών «δημοσιογράφων» και από μηχανής θεών της τοπικής πολιτικής σκηνής…..


η Αρέθουσα αγοράστηκε από το υπουργείο πολιτισμού, το 2004, μετά από συνεχείς προσπάθειες της Νομαρχίας και ορισμένων βουλευτών (κυρίως του Πιπεργιά)


Ο τότε υπουργός πολιτισμού Βαγγέλης Βενιζέλος (για τον οποίο δεν τρέφουμε τα καλύτερα αισθήματα) είχε πειστεί για την αναγκαιότητα αγοράς του ιστορικού αυτού μνημείου και είχε προχωρήσει στις διαδικασίες για την αγορά της….

Τα συμβόλαια αγοράς της Αρέθουσας υπογράφηκαν στις 6 Απριλίου 2004, όταν είχε αλλάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαρτίου 2004)

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέλαβε τον Δήμο από 1/1/2007 και επομένως δεν είχε καμία συμμετοχή στην προσπάθεια που έγινε για την αγορά..

Το υπουργείο Πολιτισμού ανέθεσε την μελέτη για την αναπαλαίωση της «Αρέθουσας» και για την στέγαση του Μουσείου της Εύβοιας.

Ο Δήμαρχος της Χαλκίδας σαν άλλος Θωμάς (δήμαρχος Κύμης){ο οποίος οικειοποιείται οποιοδήποτε έργο κατασκεύαζε η Νομαρχία ή η περιφέρεια στην περιοχή του} έμαθε ποιοι είναι οι μελετητές, είχε επαφή μαζί τους για να βγάζει δελτία τύπου και να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για δικό του έργο.

Όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη, το υπουργείο πολιτισμού Κατέθεσε Τ.Δ.Ε. για την ένταξη της Αρέθουσας στο περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, όπως και έγινε και ακολούθησε η δημοπράτηση και ανάθεση του έργου σε κατασκευαστική εταιρία από το υπουργείο πολιτισμού.

Όμως ο Δήμαρχος συνεχίζει την προσπάθεια να εμφανίσει το έργο της Αρέθουσας –με το οποίο δεν έχει καμία σχέση- ως δικό του.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Θέατρο Παπαδημητρίου, για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κ Τζαβάρα με τίτλο : «Μνήμες από παλιά επαγγέλματα και επιχειρήσεις της Χαλκίδας» δήλωσε υπερήφανος ως δήμαρχος για το έργο της «Αρέθουσας» ενώ δικαιούται να είναι υπερήφανος μόνο για την δημοτική αγορά που είναι αποκλειστικά δικό του θέμα και έργο

Στο πανευβοϊκό βήμα της Πέμπτης 5 /12/ 13 και σήμερα σε τοπικό σάιτ υπάρχει φωτογραφία του, από την επίσκεψη στο χώρο της Αρέθουσας κλπ.

Γνωρίζει βέβαια ότι η Αρέθουσα είναι ένα ξεχωριστό κτήριο και το έργο σημαντικό για τον τόπο και προσπαθεί να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι «είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του»

Αλλά ποιος θα αποκαλύψει την αλήθεια;;;

Αυτό που συμβαίνει στο δήμο της Χαλκίδας είναι πρωτόγνωρο… Έχουμε ένα δήμο ο οποίος δεν διοικείται….

Ο Δήμαρχος δεν ασκεί διοίκηση….

Όποιος προλαβαίνει κάνει ότι νομίζει χωρίς σχεδιασμό….. Βασικά προβλήματα μένουν σε ακινησία επί 8 ολόκληρα χρόνια όπως η δημοτική αγορά…..

Τα γήπεδα της πόλης έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους..

Το στάδιο της πόλης έγινε ερείπιο… Έρχονται ομάδες από άλλες περιοχές και απογοητεύονται…. Ευτυχώς που έκανε αρκετά γήπεδα στον υπόλοιπο νομό ο Μπουραντάς διαφορετικά η Εύβοια θα είχε μηδενική υποδομή στον αθλητισμό.

Αν το Στάδιο βρισκόταν σε καλή κατάσταση ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ Παπακωστντίνου που είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη θέση του και να φέρει στη Χαλκίδα αγώνες εθνικών ομάδων και να γίνει η πόλη κέντρο σημαντικών αθλητικών γεγονότων….

Δυστυχώς όμως κανείς δεν δίνει σημασία…

Φίλος ο κ Ζεμπίλης…. Φιλτάτη η αλήθεια!!!!



Νίκος Αγγελής