η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος- εκδότης -συγγραφέας Πέτρος Παπακυριακόπουλος


Πέτρος Παπακυριακόπουλος

Ένας από τους παλιούς δημοσιογράφους..Ο Πέτρος Παπακυριακόπουλος ...Που τα χέρια τους ήταν ποτισμένα με μελάνι τυπογραφείου. Ένας Τζέντλεμαν της δημοσιογραφίας..γνήσιος Εφημεριδάς..από αυτούς που σήμερα πια δεν υπάρχουν καθώς και τις εφημερίδες τις έφαγε το πληκτρολόγιο...Ο δημοσιογράφος με το μπλοκάκι και το στυλό που ξετρύπωνε την είδηση όπου και αν βρισκόταν..Ήρθε στην Εύβοια και έγινε δάσκαλος για πολλούς εγχώριους μαθητευόμενους και αυτοδίδακτους "δημοσιογράφους"..Έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Πέμπτη... Πλήρης ημερών αλλά πολύ ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια από προβλήματα του αναπνευστικού (χρόνιο άσθμα)

Ο Πέτρος Παπακυριακόπουλος ακολούθησε την ανάποδη διαδρομή από αυτή των περισσοτέρων δημοσιογράφων που κάνουν κάποια στιγμή το μεγάλο βήμα στη ζωή τους και πάνε στην Αθήνα για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους..εκείνος ήρθε στην Εύβοια στο απόγειο της καριέρας του με μια ζωή χορτασμένη από εμπειρίες και εκδοτικές επιτυχίες.. 
"Έβγαλε" απίστευτα πολλά χρήματα τα οποία χρησιμοποίησε με τη λογική που το χρήμα εφευρέθηκε από τον άνθρωπο..Για να ξοδεύεται… Δεν κάθισε ποτέ στη ζωή του να υπολογίσει την αξία του χρήματος γιατί ο τρόπος ζωής του ήταν πάνω από το συνηθισμένο μέσο όρο… 
Μπήκε στα μεγαλύτερα πολιτικά και καλλιτεχνικά σαλόνια της Αθήνας και ήξερε να χειρίζεται με την ίδια ευκολία κάθε είδους ρεπορτάζ..
Από το σοβαρότερο πολιτικό κείμενο μέχρι το καλλιτεχνικό κους-κους..
Ήταν με δυο λόγια ένα πολυεργαλείο της δημοσιογραφίας που σήμερα δεν συναντάς σε κανένα μέσο ενημέρωσης.. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάπου στο 2007 στα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ο Πέτρος καθόταν μαζί με συναδέλφους του από την Χαλκίδα στην είσοδο του θεάτρου Παπαδημητρίου και κάποιος από τους παριστάμενους είπε ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός… Α τον γνωρίζω είπε ο Πέτρος είμαστε πολύ φίλοι.. 
Θυμάμαι πως κάποιοι από τους συναδέλφους μειδίασαν όπως έκαναν τακτικά όταν ο Πέτρος μιλούσε χωρίς στόμφο και με απόλυτη φυσικότητα για διακεκριμένους πολιτικούς με τους οποίους είχε κάνει παρέα και πολύ γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς την εποχή που εξέδιδε γνωστά περιοδικά στην Αθήνα. Σε λίγη ώρα εμφανίστηκε ο Λάκης Κομνηνός πλησίασε τον Πέτρο και καθόταν μόνο μαζί του συζητώντας για το φεστιβάλ τη Χαλκίδα και για τα ..παλιά..
Ακόμα θυμάμαι την έκφραση αυτών που τον είχαν αμφισβητήσει λίγο νωρίτερα… είχαν καταπιεί τις γλώσσες και κοίταζαν σαν χαμένα κουτάβια!!!

Ο Πέτρος στη Χαλκίδα εξέδιδε την εφημερίδα 4η εξουσία και έγραφε την στήλη ψίθυροι…(από εκεί και η φωτογραφία που δημοσιεύεται) Ήταν εξαιρετικός και στο παραπολιτικό σχόλιο όπως όλοι οι παλιοί δημοσιογράφοι.. Επίσης είχε και συγγραφικό έργο εκδίδοντας κάπου στο 2010 μια δίτομη έκδοση με σημαντικές προσωπικότητες της Εύβοιας (εκδόσεις Περγάμαλη)

Έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Πέμπτη νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Αιωνία του η μνήμη...





Ένας παλιός φίλος




Συγγραφέας: Πέτρος Παπακυριακόπουλος


Τίτλος: Πορτρέτα προσωπικοτήτων
              Νομού Ευβοίας


Εκδόσεις: Περγάμαλης