η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Μήνυμα ξεκάθαρης νίκης από το Αλιβέρι 31/5/2019


Βίντεο: Θανάσης Μπουραντάς "είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από τους καταχραστές
να επιστρέψουν τα χρήματα στο δήμο"


Το μήνυμα της ξεκάθαρης νίκης την δεύτερη Κυριακή έδωσε ο κόσμος του Αλιβερίου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία έξω από το εκλογικό κέντρο της Συμπολιτείας πολιτών όπου ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς αναφέρθηκε στα έργα που έχουν εκτελεστεί και δρομολογηθεί, διευκρίνισε ότι χωρίς να υπάρχουν προσωπικά προβλήματα με κανέναν η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να ζητήσει από τους καταχραστές να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν από το δήμο και τόνισε πως ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού της Συμπολιτείας έδωσαν ένα καθαρό και τίμιο αγώνα κάτι που έκαναν και οι συνδυασμοί της Αλεξάνδρας Θαλασσινού και του Κώστα Κέκκη αλλά δεν έκανε ο αντίπαλος συνδυασμός που δεν σεβάστηκε την αγωνία, την ανεργία και τα προβλήματα των πολιτών τάζοντάς τους ψεύτικες υποσχέσεις…. 


Επίσης ο Θανάσης Μπουραντάς υπογράμμισε πως ο αντίπαλός του χρησιμοποίησε κάθε μέσο μέχρι και εκφοβισμούς με τηλέφωνα και προσεγγίσεις ανθρώπων της Συμπολιτείας… Προέτρεψε τους δημότες και τα στελέχη του να κλείσουν τα αυτιά τους και να μην απαντούν ούτε στο τηλέφωνο αυτών που εκβιάζουν, φοβίζουν και υπόσχονται ψέματα.
                                            Βίντεο: Μεγάλη Αποδοχή στο πρόσωπο
                                                του Θανάση Μπουραντά στο Αλιβέρι




          Βίντεο:"Ο αντίπαλός μας θα τεθεί σε αργία μόλις ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος"








Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλίατου δημάρχους Κϋμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά:



Φίλες και φίλοι        
Ολοκληρώνεται σήμερα η εκλογική εκστρατεία του 2ου γύρου.
΄Οπως είναι σε όλους γνωστό, κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα, έντιμο, καθαρό, χωρίς ακρότητες, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς ψέματα, χωρίς ανεδαφικές υποσχέσεις, χωρίς εξαγορά συνειδήσεων, σεβόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, την ανεργία και τη φτώχεια. 
            Θα έπρεπε  και ο άλλος συνδυασμός με τον οποίο είμαστε στο δεύτερο γύρο, να είχε την ίδια συμπεριφορά και να κρατούσε ένα καλό επίπεδο, να παρουσιάσουμε το έργο και τις προοπτικές που έχουμε για τον τόπο και το μέλλον του.
            Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι αυτού του συνδυασμού έχουν κατεβάσει το επίπεδο τόσο χαμηλά που δεν υπάρχει  χαμηλότερο σκαλοπάτι.
            Εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ανθρώπων και τάζουν  τα πάντα, πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
             Οι άνθρωποι όμως που έχουν ανάγκη δεν μπορούν να γνωρίζουν  τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει και τους ακολουθούν, για να λύσουν το πρόβλημά τους που τους βασανίζει.
            Τέτοιες συμπεριφορές είναι απάνθρωπες  και απαράδεκτες. 
            Οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση. 
Αργά ή γρήγορα θα αποβληθούν  από το χώρο αυτό.
            Οι συνδυασμοί  «Δήμος για όλους » και  « Λαϊκή Συσπείρωση» κινήθηκαν σε ένα καλό επίπεδο και αυτό είναι προς τιμή όλων των στελεχών τους.
            Επειδή μερικοί συνδημότες μας, έχουν την εντύπωση ότι η οικονομική λεηλασία του Δήμου, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αποτελεί προσωπική διαμάχη, της σημερινής Δημοτικής Αρχής με την προηγούμενη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένας από την σημερινή δημοτική αρχή δεν είχε ποτέ σχέσεις με κανένα από τα στελέχη της προηγούμενης για να υπάρχουν προσωπικές διαφορές.
             Έχουμε επίσης τη γνώμη, πως ούτε η δικαιοσύνη και ιδιαίτερα το συμβούλιο των Εφετών, δεν μπορεί να έχει προηγούμενα με τους ίδιους ανθρώπους όταν αποφάσισε την παραπομπή με σκοπό να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις, ο πρώην Δήμαρχος και τρία (3) ακόμα στελέχη, όπως και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
            Αν κάποιοι έχουν εξοικειωθεί με αυτήν την κατάσταση δηλαδή να οικειοποιείται ο Δήμαρχος και άλλα στελέχη, τα χρήματα του Δήμου και μάλιστα, όταν ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια και αυτό το θεωρούν προσωπική διαφορά μεταξύ δύο δημοτικών αρχών, τότε εμείς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι διαφωνούμε απολύτως με τέτοιες λογικές.
            Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό να προστατεύσουμε την περιουσία του Δήμου και ακόμα να υποχρεώσουμε τους καταχραστές να επιστρέψουν τα χρήματα στο Δήμο.
            Για όλα αυτά δεν απολογούμαστε σε κανέναν,  όταν οι ενέργειές μας είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις  μας και με τον νόμο.
            Η ενημέρωση των δημοτών είναι υποχρέωσή μας, την στιγμή που μετά από τρία περίπου χρόνια ελέγχων και ανακρίσεων υπάρχουν οι γνωστές εξελίξεις, δηλαδή η παραπομπή.
            Αλλά θα πρέπει να απολογηθούν στους δημότες και να ντρέπονται για αυτά που έχουν κάνει σε βάρος του Δήμου και των ίδιων των δημοτών.
            Έχουμε πει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ενημέρωσης ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο Δήμο, που με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, σχεδόν τίποτε δε λειτουργούσε νόμιμα και πάνω από όλα οικονομική διαχείριση.
            Η σημερινή λειτουργία δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.  Έχει επανέλθει η νομιμότητα, όλα τα έσοδα είναι έσοδα του Δήμου και διατίθεται σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν, από τα αρμόδια Υπουργεία.
            Η σημερινή πολιτική ηγεσία, παρά τα προβλήματα που βρήκε και αντιμετώπισε, προχώρησε σε έργο που δεν έχει γνωρίσει ο τόπος, μέχρι σήμερα.
 ΄Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα όπως :
1.     Έργα Περιβάλλοντος, όπως ΒΙΟΚΑ Αυλώνος και ΒΙΟΚΑ Πετριών, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τηλεμετρία για την ύδρευση  και άλλα,  με ύψος προϋπολογισμού 12. 672.000  ευρώ.

2.     Οδοποιία και αποκατάσταση καταστροφών 6.837.000  ευρώ.

3.      Έργα Αθλητισμού, Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού και Τουρισμού με ύψος προϋπολογισμού 8.808.000 ευρώ.


4.     Έργα Ανάπλασης και κτιριακά έργα με προϋπολογισμό 4 .737.000 ευρώ.

Ο   Συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων ανέρχεται στο ποσό των  33.000.000 ευρώ
Αν πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά τα έργα ήταν απλό να ενταχθούν σε προγράμματα με ευκολία, τότε θα το είχαν κάνει όλοι οι Δήμοι.  
Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.  Χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να φτάσει κάποιος Δήμος στην κατάθεση πρότασης  για να ενταχθούν έργα στα προγράμματα.   Πάνω από όλα χρειάζεται μελέτες και ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το καθοριστικό για το μέλλον θέμα (τις μελέτες ).
 Όμως  αυτή  η έλλειψη μας επηρέασε ελάχιστα  στις προσπάθειες μας όχι τόσο για την έλλειψη των Μελετών, όσο για την έλλειψη των Απολογισμών  των ετών 2011-2012-2013, τους οποίους θα έπρεπε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να έχει εγκρίνει, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
 Αν υπήρχαν οι Απολογισμοί θα είχαμε προχωρήσει ακόμα περισσότερο.
Επομένως η επόμενη Δημοτική Αρχή θα έχει να διαχειριστεί πολύ σημαντικά έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και περιμένουμε ακόμα την ένταξη των 37 εκατ. ευρώ για το Φράγμα των Μανικιών το οποίο όπως έχουμε ενημερώσει ,είναι δική μας πρόταση, προς την Περιφέρεια.

Ο αρχικός Διαγωνισμός έγινε από την Περιφέρεια όπως και οι μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς του νερού και θα έπρεπε να κατατεθεί από την Περιφέρεια, η πρόταση, όπως και έγινε.
 Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει μείνει αρκετά πίσω σε αναγκαίες υποδομές, αλλά και σε έργα και ενέργειες που οδηγούν στην ανάπτυξη των περιοχών του Δήμου.
Εμείς πιστεύουμε  ότι , απαιτείται συνεργασία όλων των Δυνάμεων που πιστεύουν στη συνέναιση, να καθοριστούν οι στόχοι και οι προτεραιότητες και να αποφασιστεί η υλοποίησή τους.

 Από την πλευρά μας έχουμε δημοσιοποιήσει τις απόψεις μας για το μέλλον του τόπου μας  και τις επαναλαμβάνουμε εμπλουτισμένες και με άλλες απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε.

Επικεντρώνουμε  το ενδιαφέρον μας σε όλους τους Τομείς της Οικονομίας, αλλά με κατεύθυνση την Τουριστική ανάπτυξη του τόπου και σχεδιάζουμε τη στήριξη αυτής της προσπάθειας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
-Αξιοποιούμε το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα που υπάρχει σε όλο το Δήμο και το αναδεικνύουμε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

- Συμβάλλουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, και στηρίζουμε τις ανασκαφές  της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να έρθουν στο φως νέα ευρήματα.

-Προωθούμε το Συνεδριακό Τουρισμό με την κατασκευή Συνεδριακής Αίθουσας στο όνομα Παπανικολάου, στην Κύμη και την κατασκευή Πολιτιστικού Χώρου στο Αλιβέρι.  

- Αναπαλαιώνουμε το διατηρητέο Δημαρχείο της Κύμης και το κτίριο Μπαλάφα στο Αλιβέρι για βιβλιοθήκη παλαιά αρχεία, Λαογραφικό  μουσείο και άλλα.
-Προωθούμε τις αναρριχητικές πίστες στα Μανίκια των Κονιστρών και στην Κύμη, όπως και περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατικές διαδρομές και άλλα.

            -Υλοποιούμε την ίδρυση  Γεωπάρκου στα όρια του Δήμου, όπως και  Μουσείο για να γνωρίσουμε εμείς και οι επισκέπτες την γεωλογική ιστορία του τόπου που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

-Θα μελετηθεί η περίπτωση νέας σύνδεσης με τα παράλια της Αττικής, η οποία να εξυπηρετεί το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, για τη μείωση του χρόνου, αλλά και να είναι συμφέρουσα οικονομικά για τους πολίτες.

-Προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις την κατασκευή του δρόμου Χαλκίδα –Κύμη καθώς ο υπάρχον άξονας θεωρείται ξεπερασμένος πριν πολλά  χρόνια.

- Προωθούμε το αίτημα που έχουμε καταθέσει για την εγκατάσταση στην Κύμη του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης  Λιμένων και Ναυτιλίας, με πρόταση να παραχωρηθεί το Μυλωνοπούλειλο για τη στέγαση του.

Θέματα ενέργειας:
α) Εφαρμογή της νομοθεσίας για τις Ενεργειακές Κοινότητες αφού εξεταστούν οι δυνατότητες παραγωγής ενέργειας για το Δήμο, αλλά και για πολίτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

β) Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο που περισσεύει από την 5Η  μονάδα του ΑΗΣ Αλιβερίου και να διατεθεί στους καταναλωτές αλλά και στις βιοτεχνίες της περιοχής.
γ) Το ενεργειακό κέντρο Αλιβερίου πρέπει να ενισχυθεί και να προγραμματιστεί η κατασκευή νέων μονάδων, αφού και  χώροι ελεύθεροι υπάρχουν και έμπειρο προσωπικό στην περιοχή υπάρχει.
δ) Στηρίζουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( Αιολική, φωτοβολταϊκά  κ.α) ΅ε υπογειοποίηση όμως των γραμμών μεταφοράς, όπως άλλωστε εφαρμόζεται πλέων.
Πρέπει όμως να εξεταστεί και η υπογειοποίηση των γραμμών των παλαιοτέρων Αιολικών. 

 -Ένταξη  Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για ολόκληρο το Δήμο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο Γ.Π.Σ. της Κύμης, αλλά και να αντιμετωπιστούν ενιαία ο καθορισμός των χρήσεων γης για όλες τις περιοχές του Δήμου και εφαρμογή των σχεδίων που εκκρεμούν.

Τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας.  Θα οριστεί ειδική υπηρεσία που σήμερα δεν υπάρχει, ώστε να εφαρμόζει τις πολιτικές που αποφασίζονται από τα αρμόδια όργανα .    ΑΜΕΑ
Είμαστε δίπλα στα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ειδικές δεξιότητες και δίπλα στις οικογένειές τους.                         Ειδικότερα υποστηρίζουμε το αίτημα, του Σωματείου  « Άγγελοι στη Γη » για την παραχώρηση χώρου στις κατοικίες του πρώην λιγνιτωρυχείου  για το οποίο έχουμε αποστείλει και δύο ( 2 ) έγγραφα στη ΔΕΗ για αυτό το σκοπό.
 Ανεξάρτητα από την έκβαση αυτού του θέματος εμείς θα προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε χώρο για τον ίδιο λόγο.
- Προωθείται για Δημοπράτηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης προϋπολογισμού 1.118.000 ευρώ.
-Παρατηρητήριο .
Προχωρούμε σε σύσταση Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν έγκαιρα για ότι ακριβώς συμβαίνει με την καύση διαφόρων υλών που χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες και αν υπάρχουν επιπτώσεις τους πολίτες και ποιες.

Η άγνοια για το τι ακριβώς συμβαίνει πρέπει να σταματήσει άμεσα.
 Το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει υποχρέωση να δώσει όλες τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή του και να μην αφήνει τους πολίτες του σκοτάδι.          Θα επιδιωχθεί η συνεργασία με οργανισμούς που έχουν τη δυνατότητα και τα κατάλληλα πιστοποιημένα όργανα για μετρήσεις που δεν θα αμφισβητούνται.
Αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης για προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων, αλλά και λειτουργία υδατοδρομίου στην ΚΥΜΗ, όπως στο Αλιβέρι και στην Σκύρο.  Το λιμάνι της Κύμης  πρέπει να λειτουργήσει ως πύλη προς το Αιγαίο, τα Τουρκικά παράλια και τον Εύξεινο Πόντο.  Να αποφασίσει η πολιτεία και να υλοποιήσει  την πρόταση της υποθαλάσσιας ζεύξης  στο Στενό (Φάρος- Άγιος Νικόλαος ) ώστε να υπάρχει και σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το λιμάνι της Κύμης και να έχει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο η πρόταση της Πύλης προς το Αιγαίο, γεγονός που θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των μεταφορών προς αυτή την κατεύθυνση.
Προγραμματίζουμε :
-        Νέο Δημαρχείο στο Αλιβέρι και στην Κύμη.
-        Κατασκευή του έργου «Κολυμβητήριο Αλιβερίου».
-        Κατασκευή όλων των παιδικών χαρών προϋπολογισμού 940.000 ευρώ.
-        Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Κύμη και Νηπιαγωγείο  στο Αλιβέρι  προϋπολογισμού 1.718.000 ευρώ.
-        Κατασκευή όλων των έργων των πυρόπληκτων περιοχών 2.613.000 ευρώ.
-        Έργα ύδρευσης, Αποχέτευση και ΒΙΟΚΑ  με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό δέκα (10)εκατ. Ευρώ.
-        Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
            Αυτές είναι οι προτεραιότητες, οι περισσότερες των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί.
            Πρέπει ο Δήμος και οι Δημοτικές Αρχές, να έχουν συγκεκριμένους στόχους και δεσμεύσεις για το μέλλον του Δήμου και να κρίνονται από το αποτέλεσμα, να μην θολώνουν τα νερά χωρίς ουσία και χωρίς έλεγχο από τους Δημότες .
            Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Θέλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι σε όλα, ώστε να μην υπάρχουν συγχύσεις και αμφισβητήσεις.
            Είναι γνωστό πλέον ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες.
            Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για όλα τα θέματα και στα πλαίσια της συνεργασίας, αλλά και στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Πέρα από την ανάγκη να λειτουργήσει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει, πρέπει η συνεργασία σε όλο το φάσμα του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι απαραίτητη και αναγκαία, γιατί εδώ δεν είμαστε για τους εαυτούς μας, είμαστε για όλους τους πολίτες και για όλα τα θέματα του τόπου.
            Είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετή εμπειρία από την συνεργασία μας και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
            Όπως είναι γνωστό έχουμε διαφορετικές παρατάξεις στα πλαίσια της Αυτοδιοίκησης
            Η συνεργασία όμως ήταν και είναι  άριστη.
Γιατί είμαστε ειλικρινείς και εμπιστευόμαστε ό ένας τον άλλον, για αυτό τον λόγο άλλωστε έχουμε και σημαντικά θετικά αποτελέσματα.
Τέτοια αντίληψη δεν έχουν όλοι και δεν είναι τίποτε δεδομένο.
      Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ότι ο άλλος διεκδικητής της θέσης του Δημάρχου, δεν μπορεί να είναι ούτε Δήμαρχος , ούτε καν Δημοτικός Σύμβουλος.
            Επομένως αν του δοθεί από τους πολίτες η θέση του Δημάρχου, η εξέλιξη θα είναι η εξής:
δεν πρόκειται να ορκιστεί.  Το πιθανότερο είναι να παραιτηθεί. Να ορίσει μετά ως Δήμαρχο το μέλος της οικογένειας που είναι στο Συμβούλιο και να ασκεί την όποια εξουσία από το παρασκήνιο.
            Άλλωστε αυτό έκανε και τον περασμένο Αύγουστο, όταν παραιτήθηκε όρισε το μέλος της οικογένειας ως επικεφαλής του Συνδυασμού, γιατί την υπόθεση του Δήμου την θεωρούν οικογενειακή υπόθεση.
Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε ψηφοφόρο είναι:
Είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα έχει υπεξαιρέσει από το Δήμο περί τα  2.000.000 ευρώ να διαχειριστεί περί τα 33 εκατομμύρια ευρώ; Και μάλιστα ανεπίσημα από το παρασκήνιο;
-Το θέμα είναι, ότι κάθε ψηφοφόρος αποφασίζει ο ίδιος για αυτό το θέμα και δεν μπορεί να νομίζει ότι οι άλλοι έχουν την ευθύνη.   Η ευθύνη είναι όλων μας και καλό θα είναι να μη χρειαστεί να κάνουν κάποιοι αυτοκριτική κατόπιν εορτής.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο άνθρωπος, ο πρώην Δήμαρχος έχει ξεφύγει τελείως.          
  Τηλεφωνεί σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε συμβούλους μας, που μπορεί να έχουν μείνει εκτός εκλογής για ελάχιστες ψήφους και τους λέει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
            Σε άλλους δίνει εντολές, άλλους  τους απειλεί  και τους βρίζει χυδαία. Βάζει και άλλους και τηλεφωνούν και απειλούν αν βγει ο Θωμάς θα σε στείλει στο τάδε νησί.
 Όλα αυτά είναι έξω από κάθε όριο. Απορώ όμως γιατί κάποιοι σηκώνουν το τηλέφωνο   δεν καταλαβαίνουν ότι  ο άνθρωπος τα παίζει όλα κορώνα-γράμματα ; τώρα τον μαθαίνουν για πρώτη φορά ;
Από την πλευρά μου ,λόγω ψευδομαρτυρίας  έχω καταθέσει μηνύσεις.
Για κάποιο διάστημα πρέπει να έχει σταματήσει να συκοφαντεί.
 Τώρα όμως έβγαλε ακόμα μία εφημερίδα και ξαναγράφει τα ίδια.
Γνωρίζει ότι έχει ψευδομαρτυρήσει, αλλά προς το παρόν τον ενδιαφέρει μόνο αυτό που έχει οτιδήποτε κέρδος από την εκλογή της Κυριακής.  Η μήνυση εναντίον του θα συζητηθεί αργότερα .  Τώρα τον ενδιαφέρει μόνο η Κυριακή .

φίλες και φίλοι ,  
από σήμερα μέχρι την Κυριακή δεν θα πρέπει να είμαστε χαλαροί χρειάζεται εγρήγορση και συνεργασία από όλους και κυρίως από τους υποψηφίους και από τους συνεργάτες μας όλα αυτά δεν είναι για μας είναι για τον τόπο και τους πολίτες .
Δεν είναι λογικό να δεχτούμε, ένας άνθρωπος που διέλυσε το δήμο, τον έχει λεηλατήσει, να κάνουμε τόσο μεγάλα λάθη.
 Να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και να κάνει αυτό που πρέπει χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις .
 καλή προσπάθεια με τη Νίκη