η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Δήλωση-Ευχαριστήριο του Θανάση Μπουραντά για τις εκλογές



Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες.



Ο Συνδυασμός μας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ πολιτών Δήμου Κύμης -Αλιβερίου»
εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες των στελεχών του, προς όλους τους δημότες που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό μας, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το 2014 μέχρι σήμερα.
Η δέσμευσή μας, να ξεφύγουμε από την στασιμότητα και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και από πρακτικές που προδίδουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, αποτελεί συμβόλαιο Τιμής για όλα τα στελέχη.

Είναι γεγονός, ότι κάποιοι έχουν μάθει να ζουν με τη δική τους εικονική πραγματικότητα και με το ψέμα.

Χρησιμοποίησαν μία ιστοσελίδα με την οποία ο καθένας μπορούσε να παραπλανηθεί και να έχει την εντύπωση ότι είναι ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου. Εμφάνιζαν τον αντίπαλο συνδυασμό να προηγείται με 10 μονάδες διαφορά.

Δημιούργησαν σοβαρή σύγχυση στους πολίτες και στα μέσα ενημέρωσης, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν μία προσωρινή εντύπωση ότι προηγούνται.

Για ακόμα μία φορά έδειξαν πόσο σέβονται τους πολίτες και την αλήθεια. Όμως όπως λέει και ο λαός, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» .

Στο τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τα τηλεγραφήματα, η διαφορά υπέρ της Συμπολιτείας είναι 527 ψηφοδέλτια και ποσοστό 42,93%, ενώ των Νέων Οριζόντων είναι 40,34%.

Οι έδρες κατανέμονται ως εξής:

§ Συμπολιτεία πολιτών Δήμου Κύμης Αλιβερίου 12

§ Νέοι ορίζοντες 11

§ Δήμος για όλους 2

§ Λαϊκή Συσπείρωση 2

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 η διαφορά υπέρ της Συμπολιτείας ήταν 350 ψηφοδέλτια και στο 2ο γύρο η διαφορά ξεπέρασε τα 800 ψηφοδέλτια. Σε αυτή την αναμέτρηση η διαφορά είναι 527 ψηφοδέλτια και επομένως υπάρχει μεγαλύτερη βάση για το δεύτερο γύρο.

φίλες και φίλοι

Τα 12 χρόνια, πριν από αυτή την πενταετία, δεν έγινε ούτε ένα βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής Κύμης, όταν είχε την ευθύνη ο επικεφαλής του αντιπάλου ψηφοδελτίου.

Το μόνο που γινόταν ήταν συστηματικός εκφοβισμός των πολιτών, τις περισσότερες φορές αποτελούσε εφεύρημα του επικεφαλής, διαδίδοντας ότι θα κλείσει το Νοσοκομείο, ότι θα γίνει Κέντρο Υγείας, ότι θα φύγει το ΙΚΑ , η εφορία και άλλα. Τρομοκρατούσε τους πολίτες ώστε να εμφανίζεται ως προστάτης και σωτήρας για να μην ασχολούνται με τα ουσιαστικά θέματα της ανάπτυξης του τόπου, για τα οποία ο ίδιος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ή έκανε κάτι.

Δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια δεν έκανε ούτε ένα βήμα μπροστά.

Έκανε όμως βήματα πίσω, όταν κατέστρεψε το σπίτι του Παπανικολάου το οποίο αντί να το αναπαλαιώσει για να θυμίζει την εποχή Παπανικολάου, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτε το παρελθόν, ενώ <ξόδεψε> 1,2 εκατ. Ευρώ.

Από την πλευρά μας κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αλλάξουμε την αποκρουστική εμφάνισή του, ώστε να γίνει επισκέψιμο και να έρχονται Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής.

Όπως έχουμε τονίσει, με αναλυτικά στοιχεία, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει κάνει τεράστια βήματα στην ένταξη σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ ευρώ, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στην πορεία και την ιστορία των Δήμων που αποτελούν το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Ακόμα όμως είναι σοβαρότερο και πιο ουσιαστικό, ότι ο δήμος έχει όραμα και στόχους, αρκετούς από τους οποίους, τους έχουμε ήδη δρομολογήσει.

Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε όλους τους τομείς, αλλά με κατεύθυνση την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και σχεδιάζουμε τη στήριξη αυτής της προσπάθειας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

-Αξιοποιούμε το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα που υπάρχει σε όλο το Δήμο και το αναδεικνύουμε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

- Συμβάλλουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, και στηρίζουμε τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να έρθουν στο φως νέα ευρήματα.

-Προωθούμε το Συνεδριακό Τουρισμό με την κατασκευή Συνεδριακής Αίθουσας στο όνομα Παπανικολάου, στην Κύμη και την κατασκευή Πολιτιστικού Χώρου στο Αλιβέρι. - Αναπαλαιώνουμε το διατηρητέο Δημαρχείο της Κύμης και το κτίριο Μπαλάφα στο Αλιβέρι για βιβλιοθήκη παλαιά αρχεία, Λαογραφικό μουσείο και άλλα.

-Προωθούμε τις αναρριχητικές πίστες στα Μανίκια των Κονιστρών και στην Κύμη, όπως και περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατικές διαδρομές και άλλα.
-Υλοποιούμε την ίδρυση Γαιωπάρκου στα όρια του Δήμου, όπως και Μουσείου για να γνωρίσουμε την γεωλογική ιστορία του τόπου που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

-Ήδη με δικές μας ενέργειες κατατέθηκε πρόταση περί τα 37 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ‘’ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ‘’ για την προώθηση της ολοκλήρωσης του Φράγματος των Μανικιών που έχει εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια και το οποίο εκτός από την υδροδότηση ολοκλήρου του Δήμου θα αξιοποιηθεί και για τουριστική ανάπτυξη. - Αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης για κρουαζιερόπλοια, αλλά και για τη λειτουργία υδατοδρομίου στην Κύμη, όπως στο Αλιβέρι και στην Σκύρο.

- Προώθηση του αιτήματος που έχουμε καταθέσει για την εγκατάσταση στην Κύμη του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, με πρόταση να παραχωρηθεί το Μυλωνοπούλειο για τη στέγαση του.

-Ένταξη Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για ολόκληρο το Δήμο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το Γ.Π.Σ. της Κύμης, αλλά και να αντιμετωπιστούν ενιαία, ο καθορισμός των χρήσεων γης για όλες τις περιοχές του Δήμου και εφαρμογή των σχεδίων που εκκρεμούν.

- Προωθείται για Δημοπράτηση τις αμέσως προσεχείς ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης προϋπολογισμού 1.118.000 ευρώ.

-Νέο Δημαρχείο στο Αλιβέρι και στην Κύμη.

-Κατασκευή του έργου «Κολυμβητήριο Αλιβερίου »

-Κατασκευή όλων των Παιδικών Χαρών προϋπολογισμού 940.000 ευρώ. -Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Κύμη και Νηπιαγωγείο στο Αλιβέρι προϋπολογισμού 1.718.000 ευρώ.

-Κατασκευή όλων των έργων των πυρόπληκτων περιοχών 2 .613.000 ευρώ. -Έργα ύδρευσης, Αποχέτευση και ΒΙΟΚΑ με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό δέκα (10) εκατ. ευρώ.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες οι περισσότερες, των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Πρέπει ο Δήμος και οι Δημοτικές Αρχές να έχουν συγκεκριμένους στόχους και δεσμεύσεις για το μέλλον του Δήμου και να κρίνονται από το αποτέλεσμα , να μην θολώνουν τα νερά χωρίς ουσία και χωρίς έλεγχο από τους Δημότες





                      Θανάσης Μπουραντάς


                  Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου