η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του ΓΕΛ Βασιλικού και του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο



Στις 27-31 Μαρτίου 2019, εκπαιδευτική ομάδα 30 μαθητών του ΓΕΛ Βασιλικού με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Ζησόπουλο Κ., Οβαδία Σ. (Διευθυντής) και Λυμπέρη Κ. και 37 μαθητών του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ Παπαϊωάννου Σ., Παπαθανασίου Ε., Σοϊλεμέζη Α., επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο μετά από επίσημη πρόσκληση της Μονάδας Επισκέψεων και Σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία
να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους κ. Στυλιανού και την κ. Τσούνη για τη λειτουργία των θεσμών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το μέλλον της ΕΕ σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που επακολούθησε της εισήγησης. Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας όπου παρακολούθησαν δια ζώσης ψηφοφορία των νομοσχεδίων της ημερήσιας διάταξης και κατά σειρά μεταφέρθηκαν στο Parlamentarium, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί, ότι κατόπιν αιτήσεως της αποστολής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση μέρους των εξόδων, γεγονός που διευκόλυνε τους μαθητές και τις οικογένειές τους.



Στο περιθώριο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία των πόλεων του Στρασβούργου, της Ζυρίχης, της Βασιλείας, του Φράιμπουργκ και του Κολμάρ. Η αποστολή επέστρεψε στη Χαλκίδα έχοντας αποκομίσει πλήθος εμπειριών και γνώσεων.