η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Κύβος ερρίφθη… βροντερό παρών από τους υποψήφιους της Συμπολιτείας στη συγκέντρωση της νίκης.

Όλοι μαζί ενωμένοι με την προσθήκη νέων ανθρώπων καταξιωμένων στον τόπο τους

                                               Βίντεο

Η Συμπολιτεία με δήμαρχο το Θανάση Μπουραντά θα συνεχίσει την προσπάθεια εξυγίανσης του δήμου με την επανεκλογή της δημοτικής αρχής… 
Σήμερα από το κέντρο Γαλήνη στο Πυργί δόθηκε το έναυσμα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές με την παρουσία όλων των στελεχών του συνδυασμού υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων ενός συνδυασμού που είναι έτοιμος και πανίσχυρος σε όλες τις δημοτικές ενότητες και στα χωριά για να κόψει πρώτος το νήμα της εκλογικής αναμέτρησης και να θέσει στο πολιτικό περιθώριο αυτούς που δεν σεβάστηκαν το δημοτικό χρήμα και διέλυσαν το δήμο. 
Αυτών που πασχίζουν να κάνουν ψηφοδέλτιο και βάζουν πληρωμένα παπαγαλάκια να διαρρέουν ότι η συμπολιτεία διαλύεται προκειμένου να καλύψουν τις δικές του αδυναμίες και την δική τους εικόνα εκλογικής αποσύνθεσης….


Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα και τις δυσκολίες που συνάντησε η δημοτική αρχή από την διάλυση του δήμου η οποία επήλθε από την φαύλη συμπεριφορά και τις μη σύννομες πρακτικές της προηγούμενης δημοτικής διοίκησης.

Στα άδεια ταμεία, τα ελάχιστα έσοδα, τα χρέη προς εφορία ασφαλιστικά ταμεία, τις αγωγές, κατασχέσεις λογαριασμών του δήμου, και γενικότερα στην αφαίμαξη χρημάτων των δημοτών για προσωπικές πολιτικές και την εύνοια ημετέρων

Ανέφερε αναλυτικά την παράλληλη με τη σωτηρία του δήμου προσπάθεια παραγωγής έργου και περιέγραψε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα έργα που κατασκευάστηκαν, είναι σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί



Μια πορεία δύσκολη, με διαρκή υπονόμευση αυτής της προσπάθειας και με κατάθεση σωρείας αγωγών που έλαβε τη μορφή πλεκτάνης κατά των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών με ενέργειες συγκεκριμένων ανθρώπων που εισέπρατταν χρήματα με δικαστικές προσφυγές… 

Από τα εκατομμύρια ευρώ που έχει πληρώσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο δήμος σε κατασχέσεις κι αγωγές υπήρξαν και ορισμένες που απορρίφτηκαν επειδή ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και αντέδρασε με αντίκρουση στοιχείων.. 
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόρριψη της αγωγής χωματουργού που ζητούσε 216 χιλιάδες ευρώ για έργα που έλεγε ότι είχε κάνει πριν από δέκα χρόνια και ο πρώην δήμαρχος Δ Θωμάς του είχε αναθέσει προφορικά δίνοντάς του για το δικαστήριο και βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης των έργων. Ο ίδιος ο δήμαρχος του έδωσε βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης έργων α οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έγιναν

Σε μια άλλη υπόθεση που διεκδικούσαν 146 χιλιάδες ευρώ μόλις είδαν τα στοιχεία του δήμου τη ματαίωσαν… Βεβαίως ματαίωση της αγωγής σημαίνει ότι μπορεί να την επαναφέρουν στο μέλλον.. ίσως περιμένουν άλλες εξελίξεις.

Εκατομμύρια ευρώ είναι οι απώλειες σε ποσά τα πρώτα χρόνια ανάληψης της δημοτικής αρχής όπου εκδίδονταν ερήμην του δήμου αποφάσεις καθώς δεν υπήρχαν αρχεία και στοιχεία στο δημαρχείο.. Έλειπαν φάκελοι και υλικό που θα χρησίμευε για να προστατευθούν τα συμφέροντα των πολιτών.

Πολλά αποκαλύφθηκαν και διώξεις για κακουργήματα βρίσκονται σε τελική ευθεία. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 προσδιορίστηκε η δίκη για το τεράστιο έλλειμμα, αλλά υπάρχει και συνέχεια αφού σύντομα ξεκινούν οι ανακρίσεις για σωρεία πλαστογραφιών υπογραφών από επιτροπές, ΔΕΥΑΚΑ και την περίοδο από το 2009-2010 μέχρι το 2013.

Ο Θανάσης Μπουρντάς ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν έχει προσωπικά προβλήματα με κανέναν και δεν κυνηγά οποιονδήποτε. Κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει από το νόμο και την ιδιότητά του.

Μάλιστα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στην επερχόμενη εκλογική μάχη να κρατήσουν υψηλό επίπεδο να μην χρησιμοποιήσουν λάσπη όπως κάνουν οι αντίπαλοι και να μείνουν μακριά από προσωπικά ζητήματα..

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής διότι

«Δεν νοείται δήμος με δραστηριότητες υπέρ συγκεκριμένων προσώπων που χρησιμοποιούν προσωπικά χρήματα από λαϊκές αγορές ,κοιμητήρια, σχολικές επιτροπές η εικονικών έργων.»

Και βέβαια η δημοτική αρχή δεν έχει μένος εναντίον κανενός αλλά κάποιοι που λειτουργούσαν για προσωπικό τους λογαριασμό εκφράζουν μίσος θανάσιμο εναντίον της.

Άνθρωποι και ομάδες σε κάθε σημείο του δήμου που ωφελήθηκαν από τέτοιες πρακτικές στηρίζουν μετά μανίας το μεροκάματό τους.

Κανονικά το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει. Τα χρήματα όμως που έχουν χαθεί για το σύνολο των δημοτών είναι πολλά. Πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία υπάρχουν ποινικές διώξεις. Παραδείγματος χάριν ήρθαν 192 χιλιάδες ευρώ από κρατικό πρόγραμμα (ΘΗΣΕΑΣ) για το βιολογικό του Αυλωναρίου. Δεν δόθηκαν στον εργολάβο γιατί τα πήραν από το λογαριασμό. Ο Εργολάβος κάνει αγωγή και ζητά 370 χιλιάδες ευρώ όμως χάθηκε κι ένα μεγάλο ενταγμένο έργο 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για τους δημότες. Το πως διατηρήθηκε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου όρθιος μετά από όλα αυτά μοιάζει με θαύμα.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε ένας αδιάκοπος καθημερινός αγώνας επι τέσσερα χρόνια σε δυο επίπεδα. 
Να διεκδικηθούν όλα τα χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από τους δημότες και να γίνει διαχείριση της καθημερινότητας με παράλληλη παραγωγή έργου. Στην ηγεσία και τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής μετά από πολλά χρόνια εκλογικών αναμετρήσεων στις περιοχές του δήμου δεν υπάρχει ένας πολίτης που να καταλογίσει παράνομες συμπεριφορές και οικονομική κακοδιαχείριση. 
Κάποιοι ψάχνουν μανιωδώς να βρουν έστω και ένα κόκκο άμμου διασπάθισης χρήματος εδώ και τέσσερα χρόνια και επειδή δεν μπορούν να βρουν τίποτα μιλάνε για προεκλογικά έργα, για απουσία ή για απραξία ενώ οι ίδιοι θα έπρεπε να κρύβονται και να μην κυκλοφορούν. Απεναντίας κάνουν περιοδείες, λένε ψέματα και κοροϊδεύουν τους δημότες χωρίς ίχνος ντροπής.


Όπως είπε ο δήμαρχος: «Η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου δεν αντιλαμβάνεται την διαχείριση των προβλημάτων κυκλοφορώντας με γεμάτες τσέπες δήθεν χτυπώντας τη γραφειοκρατία, ευνοώντας υμετέρους. Ασχολείται σοβαρά με τα προβλήματα του δήμου και σχεδιάζει το μέλλον του αφού κατάφερε με δυσκολίες και προσκόμματα να καταθέσει τους ισολογισμούς από το 2011 -και της προηγούμενης δημοτικής αρχής- μέχρι το 2616.. Μια προσπάθεια που ολοκληρώθηκε φέτος το Σεπτέμβριο και είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει σε δανεισμό για μια σειρά μεγάλων έργων κολυμβητήρια, συνεδριακά κέντρα βιολογικούς καθαρισμούς.

Σχολιάζοντας τη μόνιμη επωδό της αντιπολίτευσης ότι δεν πάει στα χωριά τόνισε ότι αυτό που κάνει ο πολιτικός του αντίπαλος προϋποθέτει ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο , ούτε να εργάζεσαι.

Χαρακτήρισε θαύμα την επιβίωση του δήμου και την κατάσταση που ήρθε σήμερα μετά από κοπιώδη προσπάθεια και καθημερινό αγώνα.








ο Γιώργος Θεοδώρου ως επικεφαλής συνδυασμού συνεργαζόμενος με τη Συμπολιτεία
τόνισε ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Θανάση Μπουραντά πριν και όχι μετά τις εκλογές,επειδή
 η αυτοδιοίκηση σήμερα έχει ανάγκη από συνέργειες και  συναινέσεις , από αγάπη για τον τόπο καθώς είναι άνθρωποι
που ζουν μόνιμα σε αυτόν ,αγαπούν την περιοχή τους και δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι σε αυτήν.