η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

evia in: Παρουσίαση της πρότασης του Ε.Κ.Π.Α για το ΤΕΙ Ψαχνών από τον Αντιπρύτανη Θωμά Σφηκόπουλο



< Βίντεο > Ο αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Θωμάς Σφηκόπουλος 
παρουσιάζει την πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών για το ΤΕΙ Ψαχνών


Παρουσία του υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,του υφυπουργού υποδομών Ν. Μαυραγάνη του Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη , του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού της δημοτικής αρχής Μεσσαπίων, δημάρχων του νομού, βουλευτών της Εύβοιας (Γ.Ακριώτης,Τ. Πρατόλης, Ζ.Λιβανίου)εκπροσώπων κομμάτων, του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,φορέων , της επιστημονικής κοινότητας του ΤΕΙ Ψαχνών και σπουδαστών, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ η πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Αντιπρύτανη κ Θωμά Σφηκόπουλο για την απορρόφηση του ΤΕΙ Χαλκίδας από το Ε.Κ.Π.Α


Τί προτείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

το ΕΚΠΑ προτείνει τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ στη Χαλκίδα και στη Θήβα σε "Συγκρότημα Ευρίπου" του EKΠA στην περιοχή Εύβοιας και Βοιωτίας!

Α. Στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ να ιδρυθεί Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, το οποίο θα ανήκει στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και θα έχει έδρα τα Ψαχνά.

Β. Στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ, να ιδρυθεί Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, το οποίο με έδρα τα Ψαχνά θα ανήκει στη Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ που μετονομάζεται σε Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Γ. Την ίδρυση με έδρα τα Ψαχνά Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, το οποίο θα ενταχθεί στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών .

Δ. Την ίδρυση στη Χαλκίδα ή τα Ψαχνά, μιας νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας με δύο Τμήματα, το τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.

Συμπληρωματικά , στο πλαίσιο ίδρυσης των νέων Τμημάτων και της νέας Σχολής, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα τα Προγράμματα Σπουδών΅Τεχνολογία Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας Διαχείρισης Ενέργειας, Αποβλήτων, και Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίηση Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.

Η διδασκαλία θα μπορεί να γίνεται στις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χαλκίδας ή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα δημιουργηθεί και η Τεχνόπολη Ευρίπου στην περιοχή Βοιωτίας-Ευβοίας και θα δρομολογηθεί η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Καινοτομίας και Πολιτισμού.





Επίσης θα μελετηθεί η σκοπιμότητα και βιωσιμότητα λειτουργίας στη Θήβα των διετών Προγραμμάτων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:

α/ Στελεχών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Εμπόριο,

β/ Τεχνικών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

γ/ Τεχνικών Φαρμακευτικών Προιόντων

δ/ Βοηθών Λογιστών, και,



ε/ Στελεχών Διεθνούς Μάρκετινγκ.