η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Οι δασμοί των Η.Π.Α. για αλουμίνιο και Χάλυβα από την Ευρώπη η χαριστική βολή για την ΛΑΡΚΟ;




Στραβό ήταν το κλίμα το έφαγε και ο Γάϊδαρος για την εταιρία της ΛΑΡΚΟ που δραστηριοποιείται σε έξι νομούς μεταξύ αυτών και στην Εύβοια…. 
Μια αμαρτωλή ιστορία που έρχεται από το παρελθόν και αγγίζει όλες τις κυβερνήσεις , τους συνδικαλιστές και όσους την χρησιμοποίησαν για βόλεμα ημετέρων και προσωπικές πολιτικές

Οι αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τερματίζοντας την εξαίρεση που απολάμβαναν αγγίζει σε σημαντικό βαθμό  και την εταιρία της Λάρκο η οποία κατέχει το 7% της ευρωπαϊκής αγοράς στην πώληση νικελίου και το 2-3% σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι μία από τις λίγες εταιρείες του κλάδου με δικές της πηγές μεταλλεύματος..


Υπενθυμίζεται ότι δασμοί 25% επί των εισαγωγών χάλυβα και 10% επί των εισαγωγών αλουμινίου είχαν ανακοινωθεί το Μάρτιο από το Πρόεδρο Τραμπ.



Η εταιρία της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια πεσμένη στο έδαφος από κακοδιαχείριση, λεηλασία του δημόσιου ορυκτού πλούτου, βόλεμα ημετέρων,εκμετάλλευση και σακάτεμα εργαζομένων, ρύπανση του περιβάλλοντος, χρεοκοπίες και βέβαια, ακριβά «δωράκια» για φίλους κι εκλεκτούς. Έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις βρέθηκε «μια ανάσα» από το να επιστρέψει στα χέρια ιδιωτών.

Η απόφαση Τραμπ για εμπορικό πόλεμο στην Ευρώπη σχετικά με το Χάλυβα και το αλουμίνιο μπορεί να αποτελέσει τη χαριστική βολή για το ήβη αβέβαιο μέλλον της .

Evia in