η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κανένας δεν θα πάρει για ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το κτήριο της αμαρτωλής τράπεζας Εύβοιας…. Αντιθέτως τα κοράκια θα πέσουν στα σπίτια του κοσμάκη που εκπλειστηριάζονται για ψίχουλα…..


Το μεγαλύτερο φαγοπότι εις βάρος του ελληνικού λαού βιώνει αυτές τις μέρες η χώρα μας, με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι οποίοι θα πλήξουν τους φτωχοποιημένους πολίτες και όχι τους λεγόμενους «στρατηγικούς» κακοπληρωτές

Ας δούμε όμως ορισμένα δεδομένα με βάση τη δημοσιοποίηση του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του κτηρίου της ευβοϊκής τράπεζας….



Το οικόπεδο του κτηρίου αγοράστηκε από το τότε διοικητικό συμβούλιο της ευβοΪκής πίστης αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.600.000)και ήταν έκτασης ενάμιση περίπου στρέμματος …

Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση σκανδάλου αφού την ίδια εποχή ο τότε Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς αγόρασε για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το οικόπεδο με τα διατηρητέα κτήρια «Γεωργιάδη» (λίγα μέτρα πιο πέρα από το κτήριο της Τράπεζας….

Το Οικόπεδο ήταν έκτασης οκτώ στρεμμάτων και στην ίδια περιοχή!!!

Ο Μπουραντάς το πήρε για εξακόσιες χιλιάδες ευρώ -600.000-(ο γράφων ήταν παρών στην υπογραφή της μεταβίβασης στα Γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα) και η ευβοϊκή τράπεζα πλήρωσε τρεις φορές παραπάνω για να αγοράσει οικόπεδο έξι φορές μικρότερο!!!!!!!!

Οι σκανδαλώδεις διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ και αναφέρονται από τη γνώση των στοιχείων που διαθέτει ο γράφων ως υπέυθυνος τότε στο γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας….

Το κτήριο της Ευβοικής τράπεζας κόστισε πέντε εκατομύρια ευρώ (μαζί με την αγορά οικοπέδου δόθηκαν 7 εκατομύρια) για να ανεγερθεί… τα τετραγωνικά του κτίσματος είναι 2.714….

Την ίδια εποχή ο Θανάσης Μπουραντάς έφτιαξε το διοικητήριο της Εύβοιας για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Νομαρχίας που βρίσκονταν σε διάσπαρτα ενοικιαζόμενα κτήρια στη Χαλκίδα….

Τα τεραγωνικά του διοικητηρίου είναι 6.635…

Το κόστος ήταν περίπου δέκα εκατομύρια ευρώ…

Δηλαδή ο Μπουραντάς έφτιαξε ένα κτήριο σχεδόν τριπλάσιο από της ευβοϊκής Πίστης και διέθεσε πολύ λιγότερα χρήματα από τους κιμπάρηδες που αποφάσιζαν για την ανέγερση του κτηρίου της Τράπεζας λές και πέταγαν τα λεφτά τους…



αυτή είναι η διαφορά νοοτροπίας στη διαχείριση  των χρημάτων των πολιτών….



Ας έρθουμε όμως στο σήμερα και στον πλειστηριασμό του Τραπεζικού κτηρίου…

Δόθηκαν επτά εκατομύρια ευρώ και τιμή εκίνησης είναι το 1.400….

Ποιος θα πάει να το πάρει;;;;;

Κανείς….

Διότι στην Ελλάδα που διώχνει τις επενδύσεις και υπερφορολογεί τον επιχειρηματία -επενδυτή δεν υπάρχουν άλλοι μαλάκες….

Αντιθέτως το διαμέρισμα μιας συνταξιούχου στου Ζωγράφου που δεν μπορούσε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και χρωστά τέσσερις χιλιάδες επτακόσια ευρώ (4.700) στην εφορία θα εκ πλειστηριαστεί ηλεκτρονικά και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αγοραστής Γερμανός ή Αμερικάνος (ή μεσίτης που θα τους το δώσει) και το οποίο θα το χρησιμοποιήσουν ως εξοχικό στην Ελλάδα…..

Μια φτωχή γυναίκα δηλαδή που χρωστά στο κράτος το μισό μηνιαίο εισόδημα  ενός βουλευτή πρώην πορτιέρη νυχτερινού κέντρου, θα χάσει το σπίτι της …..



Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Γιώργος Ακριώτης "βγαίνει" και εκφωνεί λογύδρια για αυτούς που πήραν δάνεια από την ευβοϊκή πίστη…..

Βρείτε πρώτα τι δάνεια έδιναν όλες οι τράπεζες, σώστε τα σπίτια του κόσμου και αφήστε για αργότερα την εξυγίανση αποπροσανατολισμού που επιχειρείτε….



Κάποιοι ανακάλυψαν τον νεολογισμό "στρατηγικός κακοπληρωτής" για να δικαιολογήσουν το έγκλημα που πάει να συντελεστεί..

Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που πάντοτε και διαχρονικά υπήρχαν στη χώρα (από την εποχή των θαλασσοδανείων) δεν θα χάσουν τις περιουσίες του…

Τα χρήματα τα έχουν στο εξωτερικό και τα ακίνητα που έβαλαν ως εγγυήσεις ουδόλως τους ενδιαφέρουν (εξάλλου έχουν από τις τράπεζες υπερκοστολογηθεί όταν τους δάνειζαν)…

Αυτοί που πλήττονται είναι όσοι δεν έχουν μετρητά, δεν έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και μόχθησαν στερούμενοι μια ζωή για να φτιάξουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους


Μοναδικός φάρος σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που θα εξελιχθεί σε τραγωδία μόλις αρχίσουν να βγάζουν τους πολίτες από τα σπίτια τους (γιατί η τραγωδία και τα θύματά της δεν θα αποφευχθεί), είναι η θέση των αστυνομικών ενώσεων που διατρανώνουν της αντίθεσή τους στην υποχρέωση να επωμιστούν το ξεσπίτωμα του κοσμάκη…



Ας γνωρίζουν όμως ξένοι και εγχώριοι μαυραγορίτες ότι σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο νεκροί….



Νίκος Αγγελής



Υ.Γ. Την ώρα που επιχειρείται το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ελληνικής κατοικίας και περιουσίας έχει φουντώσει η ονοματολογία του Σκοπιανού ζητήματος που δεν πρόκειται να λυθεί….
Απλώς οδηγεί την ένταση σε άλλη κατεύθυνση, αποπροσανατολίζει και κοιμίζει τους πολίτες….