η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Το Δημοτικό Συμβούλιο ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ στην συνεδρίασή του, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, συζήτησε τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, σε όλη την έκταση του Δήμου.



Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν
και ενημέρωσαν για τις ενέργειές τους για την άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των καταστροφών, που είναι στην αρμοδιότητά τους:



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.



Παραβρέθηκαν επίσης και βεβαίωσαν για την συμπαράσταση και τις ενέργειές τους προς κάθε κατεύθυνση οι Βουλευτές του Νομού κύριοι Κεδίκογλου Σίμος , Πνευματικός Σπύρος, Αποστόλου Ευάγγελος και Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης.



Οι βουλευτές κ.κ.Ζεμπίλης Αθανάσιος και Μαρίνος Γεώργιος, οι οποίοι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις στη βουλή έστειλαν γραπτό κείμενο για την συμπαράσταση και τις ενέργειές τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.



Ο περιφερειάρχης Στερεάς κ. Φ. Σπανός ενημέρωσε για τις ενέργειες προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υποδομών και διάβασε έγγραφο του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, ο οποίος ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η διάθεση του ποσού των εννέα (9) εκ. ευρώ από τα δεκαπέντε (15) εκ. που προβλέπονται από την μελέτη, για την κατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος του έργου, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Παράλληλα εκτελούνται εργασίες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.



Ενημέρωσε επίσης ότι το αίτημα του δήμου Κύμης - Αλιβερίου για κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης και τοποθέτησης όλων των δημοτικών παρατάξεων για τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν στον Επαρχιακό δρόμο της κοινότητας Οξυλίθου,στην κοινότητα Κύμης, στην κοινότητα Αλβερίου, στην Κορασίδα της κοινότητας Αχλαδερής , στην κοινότητα Πλατάνας , στην κοινότητα Θαρουνίων, στην κοινότητα Μακρυχωρίου κ.α., το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο:



1) Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζει θετικές τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και των βουλευτών του νομού αναμένοντας τις ενέργειές τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αποκατάσταση όλων των έργων –και κυρίως του Στομίου- γιατί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι να δοθούν οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που επανέρχονται σε κάθε κακοκαιρία και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων και την ασφάλεια των πολιτών.



2) Ζητά την βελτίωση της βατότητας των περιφερειακών εναλλακτικών δρόμων που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο λιμάνι και την Κύμη



3) Ζητά άμεσα μέτρα ,πριν την οριστική λύση στο Στόμιο –Πλατάνα, τόσο από την πλευρά της Θάλασσας όσο και από την επάνω μεριά του παραλιακού δρόμου για την ταχύτερη απόδοσή του σε κυκλοφορία.









Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κύμης-Αλιβερίου





Γιώργος Ζέρβας