η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Προσοχή στις άσκοπες μετακινήσεις και στο κλείσιμο κεντρικών δρόμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα


Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 7 Ιανουαρίου.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων
Παρακαλούνται οι δημότες Κύμης Αλιβερίου και ιδιαίτερα των περιοχών που υπάρχουν ρέματα (Μανικιάτης, Πλατάνα, Χόνδρος, Νηλέας, περιοχή Καλάμου περιοχή Στομίου- Οξυλίθου κλπ.) να μην πλησιάζουν σε παρόχθιες περιοχές και να απομακρύνουν τα οχήματά τους από αυτές.

Να μην υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές ιδιαίτερης κοινωνικής ανάγκης, όπως ο δρόμος του Νοσοκομείου Κύμης ώστε σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης να μην δημιουργηθούν προβλήματα δυσχέρειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων για τις διανοίξεις του οδικού δικτύου.

Το ίδιο ισχύει για όλους τους κεντρικούς δρόμους σε πόλεις και χωριά του δήμου

Οι δημότες παρακαλούνται εκτός έκτακτων και σοβαρών αναγκών
να παραμείνουν στα σπίτια τους τις βραδινές ώρες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδίκτυο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

- Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Το τηλέφωνο του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι:697-740-1605