η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Εναρξη Πανελληνίων αγώνων Bocce Special Olympics στη Χαλκίδα




Πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία της Χαλκίδας η τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Bocce Special Olympics "Χαλκίδα 2018" .

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Bocce, που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων και τη συνδρομή πολλών εθελοντών, συμμετέχουν 50 αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Νομών Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Αττικής και Εύβοιας συνοδευόμενοι από 20 έμπειρους προπονητές των Special Olympics.




Οι αθλητές θα διαγωνιστούν στο Bocce, ένα άθλημα που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με νοητική αναπηρία να αναπτύξουν τις σωματικές τους ικανότητες και να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους. 


Στην έναρξη της διοργάνωσης παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο οποίος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε:

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που φιλοξενούμε πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics στην πόλη της Χαλκίδας. Η δράση αυτή ξεπερνά τα όρια μιας αθλητικής διοργάνωσης, γιατί η αξία της μετριέται με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και κυρίως ισοπολιτείας. Στοχεύει στην εμπέδωση των αξιών του αθλητισμού από τους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics. Παράλληλα, όμως, εκπέμπουμε και ένα σημαντικό μήνυμα. Ότι σε αυτά τα ξεχωριστά παιδιά δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούται κάθε πολίτης αυτής της χώρας.»