η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σε πλήρη σύγχυση ο συνδυασμός Θωμά



Αποκωδικοποιώντας κώδικες και συμπεριφορές του "ορφανού" πλέον συνδυασμού του Δημήτρη Θωμά ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου λόγω της δικαστικής του εμπλοκής στις ανοίκειες πληρωμές στη θητεία του (έλλειμα χιλιάδων ευρώ στα οικονομικά του δήμου) διακρίνουμε μια σύγχυση στους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του…. 
Μετά τον ορισμό της Αρετής Θωμά-Μπάτσα (συγγενούς του εξ αγχιστείας) ως επικεφαλής του συνδυασμού του θα περίμενε κανείς ότι η νύφη του είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της παράταξης… 


Εξετάζοντας όμως την σημειολογία* βλέπουμε το δημοτικό σύμβουλο Τάσο Βλάχο σε μόλις δυο συνεδριάσεις να σηκώνεται εν μέσω συμβουλίου (!!!) από τη θέση του, εξ αριστερών της κυρίας Μπάτσα - δίπλα από το Γιατρό Ντόβολη - και να κάθεται εκ δεξιών της κυρίας Αρετής και στην κορυφή του τραπεζιού εκφράζοντας ως πρώτος στη σειρά σύμβουλος τις τοποθετήσεις του εν είδη επικεφαλής του συνδυασμού … 

Στις σύγχρονες σχολές δημοσιογραφίας διδάσκεται η σημειολογία* και η σημασία αποκωδικοποίησης και της παραμικρής πολιτικής συμπεριφοράς ακόμα και η στάση του σώματος ενός πολιτικού προσώπου σε μια δημόσια συνεδρίαση από την οποία εξάγονται χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για τις διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτικών , τις φιλοδοξίες και τις προθέσεις τους…

Έχουμε λοιπόν εξάγει δυο προσωπικές διαπιστώσεις για τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Δ. Θωμά…. 

Πρώτον ότι οι σύμβουλοι αισθάνονται έντονα ότι δεν έχουν επικεφαλής (ότι είναι ακέφαλοι πολιτικά)και δεύτερον ότι αμφισβητούν τον ορισμό της κυρίας Μπάτσα σε αυτό το ρόλο… 

Τα προβλήματα  συννοχής του συνδυασμού Θωμά είναι πλέον περισσότερο από εμφανή ακόμα και στο πιο άπειρο μάτι γι’αυτό το λόγο ρίχνονται διαρκώς λεκτικά πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού για το συνδυασμό της πλειοψηφίας, γίνονται κομπλιμέντα στο νέο πρόεδρο και αφήνονται αιχμές για τον προηγούμενο (με τον Μπενάκη έχουν πλέον εμμονή)…. 

Διότι κατά την πάγια τακτική της αντιπολίτευσης η μπάλα πετιέται στην εξέδρα και το προσωπικό τους μειονέκτημα θέλουν να το προσάψουν στον αντίπαλο….



Όσο για τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην παρουσίαση του Ισολογισμού -μιας κορυφαίας στιγμής για τα δημοτικά συμβούλια-  έδειξαν ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση οι σύμβουλοι του κυρίου Θωμά…. 

Εγκαλούσαν την πλειοψηφία που παρουσίασε πλεόνασμα 750 χιλιάδων ευρώ αντί να παρουσιάσει έλλειμα όπως οι ίδιοι

 τους κατηγόρησαν δηλαδή για το νοικοκύρεμα των οικονομικών ενώ η δημοτική αρχή Θωμά δεν μπορούσε να παρουσιάσει ισολογισμό ούτε ως διαδικασία!!!!!

Το «έγκλημα» του Μπουραντά των αντιδημάρχων των συμβούλων και των υπαλλήλων του δήμου είναι κατά την αντιπολίτευση η επιστροφή στην κανονικότητα…..

Η λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανόνες του δημοσίου λογιστικού…..

Χάσαμε τη μπάλα και ψάχνουμε να τη βρούμε…..



Νίκος Αγγελής




*
Σημειολογία ή σημειωτική είναι η επιστήμη που μελετά τα σημεία και τα συστήματα σημασίας.

Η σημασία βρίσκεται παντού και αφορά όλους μας άμεσα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια μας την ύπαρξη, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μέσα από το φίλτρο των σημείων, τα οποία προσδιορίζουν την ταυτότητά μας και καθορίζουν τη θέση μας στην κοινωνία. Ζούμε μέσα από τα σημεία, αφού αυτά μεσολαβούν για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και καθιστούν εφικτή την επικοινωνία. Από πολύ μικρή ηλικία και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας ερχόμαστε σε επαφή με σημεία και καλούμαστε διαρκώς να τα ερμηνεύσουμε, καθώς και να δημιουργήσουμε οι ίδιοι συστήματα σημασίας. Αποδίδουμε νόημα σε λέξεις, εικόνες, σχήματα, χρώματα, μυρωδιές, χειρονομίες· μιλάμε, διαβάζουμε, γράφουμε κείμενα και αποκωδικοποιούμε συμπεριφορές.