η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ο "Ζορμπάς" χτύπησε Μαντούδι και Ιστιαία

φωτογραφία από το istiaia news
Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έφεραν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή του Μαντουδίου Ευβοίας. Το ρέμα “έσπασε” με αποτέλεσμα να πλημυρίσουν δρόμοι και οικίες, να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές καθώς και να παρασυρθούν οχήματα.


Από την ορμή του νερού δεν γλύτωσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαντουδίου που πλημύρισε. Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν ακόμη και ΙΧ οχήματα πυροσβεστών, με κάποια από αυτά να συμπαρασυρθούν, την στιγμή που οι άντρες ήταν στο καθήκον.


Στην περιοχή συνδράμουν
πυροσβεστικά οχήματα της βόρειας και κεντρικής Εύβοιας με αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς πολιτών, αστυνομική δύναμη που έχει διακόψει την κυκλοφορία, κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς - Π.Ε. Ευβοίας.

Η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης, στο istiaianews είναι από το Γυμναστήριο Μαντουδίου…


Φούσκωσε ο Κατσίρελος στην Ιστιαία


Προβλήματα και στην Ιστιαία
δημιούργησε η επέλαση του «Ζορμπά» με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.




Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, ο ποταμός Κατσιρέλος που δείχνει να μην έχει καθαριστεί σε πολλά σημεία του (κάτι που διαπιστώσαμε στο οδοιπορικό μας) έξω από τον αστικό ιστό, με πυκνές καλαμιές και περιφράξεις ιδιοκτησιών στην κοίτη του, υπερχείλισε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας δημιουργώντας προβλήματα.




Εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους δείχνει να είναι οι αγρότες, με ελαιοπερίβολα και καλλιέργειες να έχουν μετατραπεί σε λίμνες.




Άμεση ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας, που όχι μόνο άντλησε νερά από οικίες αλλά και βοήθησε οδηγό που το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε σε λακκούβα δημόσιου έργου που ήταν κάτω από τα νερά.


πηγή: Istiaia news