η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοπόρος ο Σημίτης

Και λίγη ιστορία. Στη Ν.Δ. δεν δούλεψαν τα κομπιούτερ στην ψηφοφορία, αλλά έρχονται δεύτεροι. Τους πρόλαβε (για μια ακόμη φορά) το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 1977 ο Κ. Σημίτης πρότεινε να κάνουν ηλεκτρονικά την καταμέτρηση για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, καθ” όσον ήταν από τότε εκσυγχρονιστής. Ανέθεσε, λοιπόν, σε κάτι δικούς του τη δουλειά και μετά την ψηφοφορία κάθισαν, με τις μπίρες και τις πίτσες τους, να δουν αποτελέσματα.



Και εκεί
άρχισαν να κόβουν φλέβες. Πρώτος ο μακαρίτης Μπάμπης Αγάθος – για τους γνωρίζοντες. Δεύτερος ένας άγνωστος. Τρίτος ένας που δεν τον ήξεραν ούτε στο χωριό του.

Ο Παπανδρέου πήρε ανάποδες.

«Ρε συ, Σημίτη, με υπονομεύεις», είπε στον εμπνευστή της ιδέας. «Πρόεδρε, να μη σώσω να εκλεγώ – σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια θα αρχίσω». «Και πώς με το σύστημα σου βγαίνουν κεντροεπίτροποι οι περαστικοί;». «Δεν έχω ιδέα».

Πιάνει μετά τους δικούς του. «Τι μου κάνετε, ρε, θα με διαγράψει και δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός». «Σόρι, κύριε καθηγητά, λάθος, είμαστε και πρωτάρηδες». Εκτός από τις ψήφους, προσέθεταν και τον… κωδικό του υποψηφίου.



Τις είχε από τότε ο εκσυγχρονισμός τις επιτυχίες του…