η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

"Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" (που έλεγε και ο Βασίλης Τσιβιλίκας)




Τι ωραία πράγματα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και στις λοιπές κεντροαριστερές δυνάμεις.

Προ εβδομάδων μια προβεβλημένη πρώην υπουργός έριξε την ιδέα. «Μάγκες, δεν κάνουμε όλοι μαζί εμείς του κεντροαριστερού χώρου ένα συνέδριο και από εκεί να βγει νέο κόμμα;». «Και δεν το κάνουμε;», είπαν οι άλλοι.


Μετά έσκασε
μια συνάντηση κάτι σκόρπιων πρώην του ΠΑΣΟΚ, αλλά με την… Εύα Καϊλή μέσα, που είναι ευρωβουλευτίνα του. Κι εδώ το ίδιο μότο: να το δούμε σε νέο φορέα και τα τοιαύτα. Πιο θαρρετός, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος τα έγραψε καταλεπτώς στα «Νέα»:

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο λυκόφως… να γίνουμε διαμορφωτές ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα» και άλλα ωραία. Για όσους δεν το “πιασαν το υπονοούμενο:

Όλα γίνονται για να πουν ότι η Φώφη Γεννηματά «δεν κάνει γιατί είναι λίγη». Λες κι ο Βενιζέλος, που ήταν πολύς, τους έκανε.


Φώφη: Πίσω και σας έφαγα


Η μαντάμ, όμως, παίρνει ανάποδες και συγκαλεί «τα όργανα» σαββατιάτικα –καθότι πρόεδρος είναι, όποτε θέλει τα συγκαλεί– και βάζει τις φωνές:

«Διαβάζω απόψεις για την Κεντροαριστερά που είναι εκτός τόπου και χρόνου… Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κορυφαία αναγεννητική διαδικασία της παράταξης, σε αναζήτηση ρόλων κάποιων που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα…».

«Τον νου σας, ρεμάλια», που έλεγε κι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι».



Αναδημοσίευση από το «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί.
capital.gr