η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα στον Ευβοέα Βουλευτή Καλοχαιρέτα…


To eviain ενόψει της προεκλογικής περιόδου στην οποία μπορεί να εισέλθει η χώρα και ο νομός αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο δημοσιοποιεί αφιέρωμα προς υποψήφιους πολιτευτές, βουλευτές και παντός είδους πολιτικάντηδες για τις πλέον ενδεδειγμένες χειραψίες που κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα για κάθε ένα υποψήφιο που σέβεται τον εαυτό του και τα γίδια (τους ψηφοφόρους δηλαδή) στα οποία απευθύνεται!!!!

Βουλευτής Καλοχαιρέτας: Υπερκομματική φράση προερχόμενη από ομώνυμη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου για τους κάθε λογής πολιτικάντηδες, και λοιπούς Μαυρογιαλούρους οι οποίοι έχουν αναδείξει σε τέχνη όλο τo χειρονομιακό ρεπερτόριο που παραπέμπει στο «χαιρέτα μου τον Πλάτανο». 

Τέσσερις είναι οι κύριες μορφές χειραψίας τύπου Καλοχαιρέτα: ...
Χειραψίες τύπου Καλοχαιρέτα

α. Χειραψία φωλίτσα ή σου ψειρίζω και τη βέρα. Κλασική χειραψία με το δεξί, την οποία ο βουλευτής Καλοχαιρέτας συνοδεύει με χούφτωμα του καπακιού της παλάμης του χειραπτόμενου με το αριστερό ελεύθερο χέρι. Εγκάρδιος χαιρετισμός, για τα δικά μας παιδιά.


β. Χειραψία εκ του μακρόθεν, ή αλλιώς χειραψία πανηγυρισμός πυγμάχου. Ο βουλευτής Καλοχαιρέτας σφίγγει του χέρια στον αέρα, περίπου όπως οι πυγμάχοι. Το κάνει αυτό είτε
i. κρατώντας σταθερή βλεμματική επαφή προς κάποιον στο χώρο, στον οποίο δεν μπορεί να βρεθεί κοντά λόγω συνωστισμού ή
ii. μπροστά σε πλήθος, σφραγίζοντας συμβόλαιο με τη λαοθάλασσα ότι θα τα κάνει θάλασσα.


γ. Χειραψία με πατ-πατ ή ταπ-ταπ(στον ώμο)-. Για τα μέλη της ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚΕ και λοιπούς συνδικάλους που κάνουν το περφόρμανς τους, ή για πραγματικά διαμαρτυρόμενους, που έτσι αποσπούν τη δέσμευση του βουλευτή-Καλοχαιρέτας ότι το αιτήμά τους περνά στα υπ'όψιν .

δ.  χειραψία 
Γλιτσιασμένη (ή χειραψία χοληστερίνης) Πρόκειται για χειραψία σε πανηγύρι ή γάμο όπου ο βουλευτής Καλοχαιρέτας εμφανίζεται αμέσως μετά αφού έχουν σερβιριστεί τα Παϊδάκια…
 Είναι χειραψία με τα χέρια μέσα στο λίπος αλλά την ευθύνη γιαυτό φέρει κυρίως ο Ψηφοφόρος… 
Ο Βουλευτής Μέσα στην κάψα του να χαιρετίσει τους ψηφοφόρους του «ορμάει» μέσα στα τραπέζια και αρχίζει λες και είναι ο γαμπρός (με τη νύφη μαζί) να προτείνει το χέρι στους παρακαθήμενους του γλεντιού… 
Ο Ψηφοφόρος εκείνη την ώρα κρατάει και με τα δυο χέρια τα παϊδάκια και τα δαγκώνει σαν λευκός καρχαρίας στην ομώνυμη ταινία…. 
Αιφνιδιάζεται όμως από την παλάμη που βλέπει μέσα στη μούρη του και έχει δυο επιλογές.. 
a.να διαλοστείλει αυτόν που του προτείνει το χέρι για χειραψία-γεγονός που θα καθυστερήσει όμως το ξεκοκάλισμα του παϊδακιού (αν ο βουλευτής απαντήσει ή θελήσει να του ανοίξει διάλογο για να τον κάνει φίλο)
b. ή να του δώσει βιαστικά το λαδωμένο χέρι ώστε να συνεχίσει απτόητος την παϊδακοφαγία….


Ο Καλοχαιρέτας είναι ο επικοινωνιακός πολιτικός, ο οποίος με την προσιτότητά του από τη μια και το ειδικό του κύρος από την άλλη συγκεντρώνει το συνδυασμό κάφρος μεν, λεβεντομαλάκας δε που τόση απήχησή έχει στο μέσο ψηφοφόρο.
Παππουδίστικη φράση, που άκουσα όμως από νεανικά χείλη …