η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ηθοποιοί, αοιδοί, παίχτες, τηλε-αστέρες ή επιστήμονες στην Ευρωβουλή;

Γράφει: Στέλλα Παπαμιχαήλ

Θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, ειδικά όταν όλοι συνομολογούμε ότι η Ευρώπη περνάει δύσκολες στιγμές, και πως πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου, κυριότερα δε, όταν υποτίθεται ότι τα ελληνικά κόμματα είναι σε ωριμότερη φάση για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου τους από εκείνη την περίοδο της οικονομικής ευμάρειας, που ψηφίζαμε χαλαρά και light…

Θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι και χειρότερα… Τουλάχιστον είναι ευρωψηφοδέλτια για όλα τα γούστα. “Tutti frutti” από Μάκη σε Λάκη και Ζαγοράκη μέχρι Ζουράρη, αν και η περίπτωση Λαζόπουλου -σαφώς διαφορετική από των υπολοίπων γραφικών- έχει τραβήξει τα βλέμματα χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ο Λαζόπουλος είναι μια περίπτωση showman με άποψη, πολιτική, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς.

Αυτή τη συνταγή του «λίγο από όλα» μπας και «τους πιάσουμε όλους» φαίνεται ότι την ακολούθησαν τα περισσότερα κόμματα, πιθανόν και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα γνωστοποιήσει το ευρωψηφοδέλτιο σε λίγες ώρες…

Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, φωτεινές εξαιρέσεις υποψηφίων υπάρχουν και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ και της Ελιάς και του Ποταμιού, ενός κόμματος με ούτε δύο μήνες ζωής, που πρέπει να παραδεχθούμε ότι έδωσε τον τόνο για τα ευρωψηφοδέλτια με άτομα χωρίς κομματικό παρελθόν, τα οποία έχουν αναδειχθεί μέσα από την εργασία τους ή την κοινωνική προσφορά τους.

Υποψήφιοι που αξίζει και μπορούν να υπηρετήσουν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο θα υπάρξουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόχειρα μου έρχεται το όνομα του Δημήτρη Χριστόπουλου, αλλά και σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα οι εξαιρέσεις να είναι λίγες και να πρέπει κάποιος να τις ψάξει λίγο παραπάνω για να τις βρει.

Αυτή είναι μάλλον και η πρόκληση για τους ψηφοφόρους, για όλους εμάς δηλαδή, που θα πάμε στην κάλπη για να στείλουμε τους εκπροσώπους μας σε μια Ευρωβουλή, με επίφοβους συσχετισμούς και, μάλιστα, σε μια συγκυρία που οι αποφάσεις της Ευρώπης παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας από ποτέ.

Επομένως, είναι ευθύνη των ψηφοφόρων αν θα επιλέξουν να στείλουν στα ευρω-έδρανα,ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, αοιδούς ή διάφορους άλλους τηλε-αστέρες και τηλε-μαϊντανούς ή ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να σταθούν στις Βρυξέλλες, διαθέτοντας τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, που με την παρουσία τους θα αποδείξουν ότι η Ελλάδα της κρίσης διαφέρει από τον προ- κρίσης εαυτό της και έχει κάτι διδαχθεί από τα λάθη της.

Κοντολογίς “it is up to us” να διαμορφώσουμε την ελληνική φωτογραφία που θα στείλουμε στην Ευρώπη…

Στέλλα Παπαμιχαήλ

πηγή: aixmi.gr



H Στέλλα Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 στο τμήμα σύνταξης ειδήσεων αλλά και σε παρουσίαση καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών. Από τον Μάιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε στην ΕΡΤ, επίσης στη σύνταξη ειδήσεων. Έχει επίσης εργαστεί στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ ως συντάκτρια τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτή την περίοδο εκπονεί την μεταπτυχιακή της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» με αντικείμενο την επίδραση της οικονομικής κρίσης στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.