η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου ευχαριστεί όσουςσυνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών



Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επί τρείς συνεχείς ημέρες συνέδραμαν στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή μας….


Την Περιφέρεια στερεάς Ελλάδος για την συνδρομή και παρουσία στα μέτωπα της φωτιάς…

Τους Αστυνομικούς, τους εργαζόμενους στο χώρο υγείας, τους δασικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους του δήμου και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την ευσυνειδησία που επέδειξαν καθώς και τους δημότες που συνεργάστηκαν άψογα με τις αρχές και διευκόλυναν το έργο τους..
  


Ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου από την πλευρά του έκανε το καλύτερο δυνατό. Συντόνισε και υποστήριξε τις ομάδες εθελοντών δασοπυροσβεστών και κινητοποιήθηκε άμεσα για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαχειρίστηκε με επιτυχία σε συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική προληπτικές εκκενώσεις οικισμών και συνεργάστηκε με το ΕΚΑΒ για την μεταφορά ευπαθών Ομάδων στο κέντρο Υγείας.

Υποστηρίχθηκε από την πλευρά του δήμου η διανομή νερού και φαγητού στους πυροσβέστες και στους εθελοντές.

Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας και το προσωπικό του δήμου, βρίσκονταν διαρκώς στα μέτωπα της φωτιάς για οτιδήποτε χρειαστεί, ενώ η δημοτική αρχή κατέθεσε αίτημα προς την Περιφέρεια να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (για τις Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονιστρών , Δ.Ε. Ταμυναίων), αίτημα που ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτό και το μετέφερε άμεσα στην κεντρική εξουσία.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των καταστροφών.
 
Επίσης στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δήμο σημειώνεται ότι:

"Θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μας τις οδηγίες, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, για να σταματήσουν επί τέλους οι συνεχείς καταστροφές.

Δεν πρέπει κανένας να υποτιμά τους κινδύνους. Όλη η περιοχή του Δήμου μας, έχει ιδιαίτερη ομορφιά και αποτελεί την περιουσία όλων των Δημοτών ,αλλά χρειάζεται το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι, στην όλη προσπάθεια που έγινε, ο βασικός στόχος που είχε τεθεί, ήταν η προστασία της υγείας και της ζωής των ανθρώπων. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο επίτευγμα της μεγάλης προσπάθειας .

Οι περιουσίες και οι υλικές ζημιές αποκαθίστανται ενώ οι ανθρώπινες ζωές όχι. "