η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Έκοψε την πίτα της η ΔΕΥΑΚΑ



Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ (δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου) Φώτης Αναστασίου την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο Χάνι στο Αυλωνάρι, παρουσία του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, των αντιδημάρχων, Αλέξανδρου Θεοδώρου, Νίκου Μπαράκου, Γιώργου Κότσαρη, Δημήτρη Μούντριχα, του προέδρου της ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ Γιώργου Παγώνη, συνεργατών του δήμου και του συνόλου των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς συνεχάρη τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚΑ, για την καλή συνεργασία , την ευσυνειδησία και την εργατικότητα που επέδειξαν προκειμένου η επιχείρηση ύδρευσης να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία και να μπορεί σήμερα να αποτελεί ένα ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης του δήμου.

   
 Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Κωνσταντίνος Μάλλιος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία και την ανταπόκριση στα αιτήματα τους.



Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες ανάκαμψης της επιχείρησης η οποία τόνισε ότι οφείλεται στην ευσυνειδησία των εργαζόμενων.

Η πολιτική ηγεσία από την πλευρά της προσπάθησε να εκπαίδευσει το προσωπικό με την παρακολούθηση σεμιναρίων, αγορά ενιαίου λογισμικού τα οποία συνέδραμαν ουσιαστικά στην σύνδεση όλων των λειτουργιών της ΔΕΥΑΚΑ, από την καταχώρηση των ενδείξεων των υδρομετρητών μέχρι την έκδοση των λογαριασμών. Από το πρωτογενές αίτημα μέχρι την ενταλματοποίηση και το ταμείο.

Αφού έγινε παρουσίαση των ενεργειών και του σημαντικού έργου που επιτεύχθηκε την τετραετία που πέρασε (ένταξη τηλεμετρίας, Βιολογικών καθαρισμών, διάνοιξη νέων γεωτρήσεων, κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων κλπ) μέσα σε ένα πλαίσιο σημαντικών χρεών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κατασχέσεων σε λογαριασμούς που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο για τη ΔΕΥΑΚΑ, ο κ Αναστασίου τόνισε ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κατεβλήθησαν όλες οι προσπάθειες ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο, σε ένα δήμο με 365 χιλιόμετρα δίκτυο ύδρευσης, 260 χιλιόμετρα αποχέτευσης, 118 αντλιοστάσια και 120 δεξαμενές.

Κλείνοντας ευχαρίστησε την Τεχνική-Οικονομική-Διοικητική υπηρεσία του δήμου για τη βοήθειά της. Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ, τους αντιδημάρχους και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την άψογη και ειλικρινή συνεργασία. Το σύμβουλο του δημάρχου Θεόδωρο Βαρδακώστα που ήταν δίπλα στον πρόεδρο σε όλα τα προβλήματα και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίλυση τους.Το Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ώστε να μπορέσει να διοικηθεί ο δύσκολος οργανισμός ύδρευσης αποχέτευσης ενώ ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο του , οι οποίοι ποτέ δεν αρνήθηκαν είτε ήταν Σαββατοκύριακα είτε αργίες, και έδιναν το «παρόν», χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Τα 2 φλουριά της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσαν και στο χρηματικό βραβείο των 100 ευρώ έκαστο κέρδισαν δυο εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚΑ. Οι Χρήστος Καρατζάς και Γιώργος Φωτιάς.
Ο Γιώργος Φωτιάς ήταν ο ένας εκ των δυο τυχερών εργαζομένων
που κέρδισε το φλουρί. Ο Χρήστος Καρατζάς απουσίαζε