η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Επαναλειτουργία λαϊκής Σαββάτου στο Αλιβέρι


η Λαϊκή αγορά του Σαββάτου θα επαναλειτουργήσει από τις 11-4-2020 στο Αλιβέρι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδοσε ο δήμος Κύμης Αλιβερίου.


Στο δελτίο τύπου του δήμου αναφέρονται τα εξής:


Είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν οι κανόνες που ορίζουν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

- Η Λαϊκή θα γίνει στην ίδια περιοχή και θα αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες χώροι, με την διαφορά ότι θα καλυφθεί από πάγκους πωλητών μόνο η μια πλευρά του δρόμου ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων . Οι ακριβείς θέσεις των πωλητών θα υποδειχθούν από τους υπαλλήλους του δήμου.



- Η απόσταση μεταξύ των πάγκων θα είναι πέντε (5) μέτρα


- Όλοι οι πωλητές, επαγγελματίες και παραγωγοί, πρέπει οπωσδήποτε να φορούν υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης


- Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό χεριών (υγρό) προκειμένου να απολυμαίνονται μεταλλικά νομίσματα.



- Πρέπει επίσης να ακολουθούνται οι οδηγίες και οι υποδείξεις από τα στελέχη της δημοτικής αρχής και από τους εργαζόμενους του δήμου.

Οι πολίτες που θα επισκεφθούν την λαϊκή αγορά παρακαλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους πάγκους. Χώρος θα υπάρχει αρκετός αφού οι πάγκοι θα βρίσκονται στη μια πλευρά του δρόμου


Η λαϊκή αγορά είναι σημαντική για τον ανεφοδιασμό των πολιτών σε τρόφιμα. Πρέπει όμως όλοι μας να είμαστε ψύχραιμοι και υπομονετικοί γιατί η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα.


                     Δήμος Κύμης Αλιβερίου