η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μπαλάφας






Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, με αυτοδιοικητική πορεία που άφησε το στίγμα του στα κοινά του πρώην δήμου Αλιβερίου ο Νίκος Μπαλάφας έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη συγγενείς και φίλους.To 1994 ο Νίκος Μπαλάφας υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει το δήμο Αλιβερίου στο νήμα με ποσοστό 49,6% από τον αείμνηστο Γιώργο Γκίκα υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 50,4..Μάλιστα βάσει του πληθυσμού του Αλιβερίου η διαφορά ήταν μικρότερη των 10 ψηφοδελτίων! Εκείνη την εποχή υπήρχε έντονο πολιτικό κλίμα αλλά γινόταν διάλογος με επιχειρήματα που χαρακτηρίζονταν από πολιτικό πολιτισμό

Evia in


Ένας από τους Αλιβεριώτες που γνώρισαν αρκετά και θαύμασαν πραγματικά τον Νίκο Μπαλάφα είναι ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιάννης Σιαγιάννης.


Με θλίψη είπε λίγα λόγια για τον άνθρωπο που θα λείψει πραγματικά από την κοινωνία του Αλιβερίου όσο κι αν είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια ως ηλικιωμένος που χρειαζόταν ηρεμία και ξεκούραση.


"Ήταν αθόρυβος…αλλά ήταν σπουδαίος.

Ήταν γόνος παλιάς γνωστής Αλιβεριώτικης οικογένειας…αλλά ήταν απλός και προσιτός.

Ήταν αυθεντικά ταυτισμένος με τη γη του, με το Αλιβέρι , το οποίο υπεραγάπησε και το υπηρέτησε από πολλά μετερίζια όπως και απ την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η επαγγελματική του στέγη, το κατάστημα του, ήταν το εργαστήρι ιδεών, διεκδικήσεων αλλά και λύσεων για αρκετά προβλήματα του τόπου…

Τους αγαπούσε όλους και τον αγαπούσαν όλοι !!!

Γιατί πάνω απ όλα ήταν σπουδαίος άνθρωπος !!!

Έφυγε το βράδυ που πέρασε, από κοντά μας ο Νίκος ο Μπαλάφας. Έφυγε πλήρης ημερών ,αθόρυβα όπως και του άρεσε… Καλό σου ταξίδι Νίκο !! Το Αλιβέρι πενθεί…έχασε ακόμα ένα απ τα χρυσά του παιδιά !!! "


Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου στις 5:00 η ώρα το απόγευμα.

Θα παρευρεθεί μόνο η οικογένειά λόγω των έκτακτων απαγορευτικών μέτρων ενώ για τον ίδιο λόγο θα οδηγηθεί στην τελευταία το κατοικία στο Κοιμητήριο Καράβου Αλιβερίου.


Πηγή: expressevia



Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πρόεδρος του ΝΟΑ Αλέξης Προκόπης στην οποία αναφέρει:

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους Οικείους του Νικόλαου Μπαλάφα, παλαιού Μέλους των Δ.Σ. του Ομίλου μας, με προσφορά στον αθλητισμό και την πόλη μας.

Καλό Ταξίδι!



Επίσης αποχαιρετιστήριο επιστολή εξέδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος στην οποία αναφέρεται ότι:

"Ο Πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Αλιβερίου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικόλαου Μπαλάφα. Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας συμπολίτη, ενός ανθρώπου πού υπήρξε υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου με την επί σειρά ετών προσφορά του στα κοινά. Ο Νίκος Μπαλάφας ήταν ξεχωριστός για το ήθος του, ήταν ξεχωριστός για την ταπεινότητα του, ήταν ξεχωριστός για την εργατικότητά του και πάνω απ' όλα πολύ καλός Οικογενειάρχης. Η παρακαταθήκη που αφήνει σέ όλους μας είναι πολύτιμη.

Αιωνία του η μνήμη!"