η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Αναστολή λειτουργίας λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Αλιβέρι


Απόφαση αναστολής της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Αλιβέρι πήρε ο δήμος Κύμης Αλιβερίου μετά από καταγγελίες ότι πολίτες δεν τηρησαν  τους απαραίτητους κανόνες  προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού... Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής:






"‘Όπως γνωρίζουμε όλοι, η χώρα μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσει τους πολίτες από την πανδημία του κορωνοϊου .

Έχουν ληφθεί μέτρα σκληρά-τα οποία δύσκολα εφαρμόζονται-αλλά αναγκαία, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊου..

Παρά τις δυσκολίες, όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, γιατί η υγεία και η ζωή των ανθρώπων είναι η πρώτη προτεραιότητα και η κυρίαρχη επιδίωξη όλων μας.

Επομένως στις περιπτώσεις στις οποίες, εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι κανόνες που έχουν τεθεί από την πολιτεία, έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε χωρίς καμιά αναβολή.

Η Δημοτική αρχή αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Αλιβέρι, μέχρι να ληφθεί νεότερη απόφαση, αφού όπως αποδείχθηκε δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι κανόνες προστασίας που έχει αποφασίσει η πολιτεία.

Ενημερώνουμε επίσης ότι παρόμοιες αποφάσεις θα ληφθούν και για τις άλλες λαϊκές αγορές εντός των ορίων του δήμου Κύμης Αλιβερίου, εφόσον διαπιστωθεί αδυναμία τήρησης των οδηγιών της πολιτείας.

Καλούμε τους δημότες και όλους τους πολίτες που βρίσκονται στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια, γιατί οποιαδήποτε ολιγωρία είναι πιθανό να σημαίνει ενδεχομένως και θανάτους στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα."