η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Εκλογές ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος: έντονες πιέσεις και αθέμιτα μέσα προς αυτοδιοικητικούς άλλαξαν το αποτέλεσμα



Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου στην Περιφερειακή Ένωση δήμων Στερεάς Ελλάδας και των εκπροσώπων στην Κεντρική Ένωση Δήμων (καθώς και του εποπτικού συμβουλίου).

Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία» συμμετείχε στις εκλογές με πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με καθαρές θέσεις και ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας ώστε να συμβάλει στην επίλυση των προβημάτων που απασχολούν συνολικά την Αυτοδιοίκηση της χώρας.

Οι Αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια έπεισαν τους εκλέκτορες για τις θέσεις ,τους στόχους και τις προθέσεις τους και απέκτησαν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας (πριν τις εκλογές)

Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν, από παράγοντες της πολιτικής, υπέρ του αντιπάλου συνδυασμού που ηγούνταν ο δήμαρχος Καρπενησίου, ήταν πρωτοφανή ασυνήθιστα και ξεχασμένα για αρκετές δεκαετίες… Υπήρξαν Αθέμιτα μέσα για εκλογική διαδικασία Αυτοδιοικητικών.

Ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, επιστρατεύθηκε η κεντρική εξουσία, αφού γνώριζαν, όπως αποδείχθηκε ότι οι εκλογές ήταν χαμένες,για εκείνους που τις θεωρούσαν προσωπική τους υπόθεση και δεν μιλάμε για τους υποψήφιους που ήταν αντίπαλοι της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας….

Δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτό ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκεται στα εσωτερικά της αυτοδιοίκησης, να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα, όποιος και αν είναι αυτός… 


"Λογικές" τέτοιου τύπου πρέπει να καταδικάζονται με τον πιο έντονο τρόπο.

η Αυτοδιοίκηση  χρειάζεται να είναι αυτόνομη και η ίδια να αντιμετωπίζει τα του οίκου της, χωρίς «προστάτες» και χωρίς «αφεντικά».

Οι αυτοδιοικητικοί που υπέκυψαν δεν έπρεπε να δεχθούν τέτοιες παρεμβάσεις και όλοι όσοι εκπροσωπούν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ανάγκη και καθήκον τους να προστατεύουν την αυτονομία τους και να μην επιτρέπουν σε κανένα να αναμιγνύεται στις δικές τους διαδικασίες, γυρίζοντας πίσω τη χώρα, στο απώτερο παρελθόν.

Είναι βέβαιο το γεγονός της αλλοίωσης του αποτελέσματος, με τις παρεμβάσεις που έγιναν, αλλά είναι και επίσης ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο Συνδυασμό της "Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας"δεν θα οδηγήσουν το συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων σε περιπέτειες.

Είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους , μέσα στο διοικητικό συμβούλιο όπως αυτό διαμορφώθηκε και ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, για τους πολίτες, τους δήμους και την Περιφέρεια συνολικά.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους αυτοδιοικητικούς εμπιστεύτηκαν την πιο ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική συνεργασία που έχει υπάρξει ποτέ σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες, και ιδιαίτερα σε εκείνους και εκείνες, οι οποίοι δέχτηκαν εντονότατες πιέσεις από υψηλότατα κλιμάκια εξουσίας και δεν κάμφθηκαν από αυτές.

Αυτοί που άντεξαν ήταν οι περισσότεροι και αυτό είναι ένα κέρδος για την αυτοδιοίκηση