η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχει ούτε αλαζονεία ούτε λογοκρισία


Επειδή γράφτηκαν κάποια πράγματα στο διαδίκτυο από την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού για λογοκρισία και κόψιμο Βίντεο από την ιστοσελίδα του δήμου, διευκρινίζουμε ότι είχε δοθεί πριν την έναρξη της διαδικασίας εντολή στον τεχνικό που έκανε την απευθείας σύνδεση ότι η διάρκεια της μετάδοσης θα σταματήσει όταν ακουσθεί το πέρας τελετής… 


Ο τεχνικός όταν άκουσε το «πέρας» διέκοψε τη μετάδοση διότι δεν υπήρχε αντικείμενο συνέχισης της καταγραφής και εφόσον κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει κάτι άλλο….
Ενώ είχε διακοπεί η απευθείας μετάδοση εν μέσω έντασης και από κάποιον αιρετό ακόμη και αγκωνιές σε συνεργάτες του δημάρχου που είχαν ορισθεί για την διαδικασία της τελετής κανείς δεν είχε την πρόθεση ούτε να κόψει βίντεο ούτε και μπορούσε να σκεφθεί ότι εκείνη την ώρα δεν γινόταν πλέον καταγραφή… 
Δεν υπάρχει δηλαδή υλικό που κόπηκε αφού η διαδικτυακή σύνδεση ήταν συγκεκριμένη και απλώς παρέμεινε στην ιστοσελίδα του δήμου για όσο χρόνο είχε ορισθεί εξαρχής…
Η δημοκρατική ευαισθησία του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου φάνηκε από το γεγονός ότι είπε στους συνεργάτες του να ανοίξουν ξανά τα μικρόφωνα για να μιλήσουν όσοι επιθυμούσαν αν και αυτό δεν συνέβη σε καμιά άλλη ορκωμοσία της Εύβοιας.
Η ομιλία της κυρίας Θαλασσινού μπορεί να φιλοξενηθεί από όλα τα σαϊτ όπου την έχει στείλει και από την πλευρά μας ευχαρίστως θα την ανεβάσουμε και εμείς αλλά βίντεο  δεν υπάρχει και όχι επειδή έχει κοπεί αλλά επειδή όταν τελειώνουν οι εκδηλώσεις –όπως και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που μεταδίδονται απευθείας-σταματά και η καταγραφή.

Ακολουθεί η ομιλία της κυρίας Θαλασσινού

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, κύριε Δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί βουλευτές, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, εύχομαι καλή θητεία σε όλους και όλες. 
Επειδή όμως οι εκλογές τελείωσαν και επειδή τίποτα δεν κερδίζεται μόνο με ευχολόγια, βάζουμε όλοι τα κεφάλια κάτω κι αρχίζουμε τη σκληρή και συστηματική δουλειά. Καλούμε όλους τους δημότες να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο αυτό έργο μας, να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν από κοινού με εμάς τις πολιτικές που θα έχουν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για τον όμορφο αλλά παραμελημένο τόπο μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με κέντρο τον άνθρωπο. 
Καλούμε επίσης όλους τους δημοτικούς και τους κοινοτικούς συμβούλους σε συνεργασία για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Δήμου μας, σε γόνιμο και ποιοτικό διάλογο,σε συνεργασία προγραμματική, ουσιαστική και δημιουργική, πάνω από το τραπέζι, με απόλυτη οικονομική διαφάνεια, με ξεκάθαρους όρους και με γνώμονα το συλλογικό καλό, όπως άλλωστε προωθεί ο νόμος του Κλεισθένη και η απλή αναλογική. Όλα να γίνονται θεσμικά και όχι με την αδιαφανή συμμετοχή και εμπλοκή κάποιων δήθεν φίλων. 
Όσο και αν επιχειρεί η νέα κυβέρνηση να αλλοιώσει το νόμο αυτό, με βάση τον οποίο οι δημότες μας ψήφισαν (και μας ανέδειξαν 3η δύναμη) και ο οποίος προωθεί τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία, για εμάς παραμένει ως αφετηριακός στόχος και με βάση αυτόν θα πορευθούμε εξαρχής. 
Με πυξίδα αυτόν θα υλοποιούμε την κάθε μας παρέμβαση. Στο ψευδεπίγραφο δίλημμα της κυβέρνησης «κυβερνησιμότητα ή δημοκρατία;» απαντάμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η νέα κυβέρνηση με τις αλλοιώσεις στον Κλεισθένη επιχειρεί η Οικονομική Επιτροπή να αποκτήσει υπερεξουσίες, όπως την έγκριση του προϋπολογισμού των νομικών προσώπων, τον προγραμματισμό των προσλήψεων του δήμου, τη ρύθμιση ή ακόμη και τη διαγραφή χρεών και οφειλών στο δήμο. Δηλαδή μια σειρά από αρμοδιότητες που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα αν θέλει η Οικονομική Επιτροπή θα τις στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παίρνει αποφάσεις.
Ξεκινάμε ενεργά και δραστήρια. Με αίσθημα ευθύνης. Γιατί μπορεί ο Δήμος μας να είναι τεράστιος, αλλά αυτό δεν μπορεί άλλο πια να συνιστά δικαιολογία για την απραξία.
Κι όπως γράφει ο Ν.Καζαντζάκης:
«Ν΄αγαπάς την ευθύνη
Να λες εγώ εγώ μονάχος μου
Έχω χρέος να σώσω τη γης,
Αν δεν σωθεί εγώ φταίω»
Καλή θητεία σε όλους και όλες!!!»

Υ.Γ. Αλαζονεία στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας υπήρχε αρκετή αλλά όχι από την πλευρά του δημάρχου....από τη συμπεριφορά του πρώην!