η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σε κατάσταση επιφυλακής ο δήμος Κύμης Αλιβερίου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα



Έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπει η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία με δυνατές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, τα οποία αναμένεται να πλήξουν και το δήμο Κύμης Αλιβερίου και να ενταθούν κυρίως από το Μεσημέρι της Κυριακής 14/7/2019

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου βρίσκεται σε επιφυλακή
. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Εφιστάται η προσοχή στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας



- Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδίκτυο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

- Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Το τηλέφωνο του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι:697-740-1605

- Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.

- Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.

- Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.

- Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.

- Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.



Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

- Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

- Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε ( χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).

- Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

- Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

- Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.

- Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.

- Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων ( αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

- Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.

- Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.

- Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

- Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση



- Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.