η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Αναμένονται μαζικές ενστάσεις για αλλοίωση ψηφοδελτίων των νέων οριζόντων στα τοπικά συμβούλια.


Σάλος έχει προκληθεί στο δήμο Κύμης Αλιβερίου από τα ψηφοδέλτια που είχε καταθέσει ο συνδυασμός των νέων οριζόντων στα τοπικά συμβούλια τα οποία δεν ήταν σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ούτε ήταν ίδια με την ανακήρυξη των ονομάτων των υποψηφιων από το πρωτοδικείο καθώς αυτό που προβλεπόταν ήταν να υπάρχει το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού και εν συνεχεία κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων τοπικών συμβούλων….



Σε όλη τη χώρα και σε όλα τα ψηφοδέλτια τοπικών συμβουλίων, αυτό τηρήθηκε εκτός από τα ψηφοδέλτια των νέων οριζόντων στο δήμο Κύμης Αλιβερίου,τα οποία ανέγραφαν και το όνομα του Δημήτρη Θωμά κατά παράβαση των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών και του νόμου του Κλεισθένη. 
Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση χειραγώγησης του εκλογικού σώματος που κατεύθυνε τους εκλογείς να ψηφίσουν τα ίδια τοπικά ψηφοδέλτια των νεων οριζονταν με το γενικό ψηφοδέλτιο ενώ ο νόμος έδινε τη δυνατοτητα να γίνει διαφορετική επιλογή, υπήρχαν μάλιστα ξεχωριστές κάλπες όπου πρώτα ψήφιζες για το τοπικό και μετά για το γενικό ψηφοδέλτιο σε μια εκλογική διαδικασία όπου έγινε διαφορετική καταμέτρηση και ξεχωριστή ψηφοφορία.

Μετά την κατάθεση μαζικών ενστασεων από υποψήφιους τοπικούς συμβούλους αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία ενδέχεται να ακυρώσει τα «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια με το όνομα του υποψήφιου δημάρχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοφανής αυτή τακτική ακολουθήθηκε και σε όλα τα τοπικά συμβούλια που κατήλθαν με το όνομα νέοι ορίζοντες
Στην επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από το πρωτοδικείο 
Χαλκίδας δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του υποψήφιου δημάρχου
στα τοπικά ψηφοδέλτια όπως προβλεπόταν από το νόμο. Στις κάλπες όμως οι ψηφοφόροι χρησιμοποίησαν διαφορετικά ψηφοδέλτια.