η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Το «ολοκαύτωμα» της Δημοκρατίας

Αποτέλεσμα εικόνας για η βουλή καίγεται

Στις μέρες μας, που η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται βυθισμένοι στις εσχατιές της απελπισίας και η ήδη αμφισβητήσιμη κρίση τους είναι συντρίμμια, έρχονται στην επιφάνεια οι πιο θλιβερές και βλακώδεις χυδαιότητες.


Εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, που δεν είναι σε θέση να βάλει στη… θέση του μέσα από τους θεσμούς της Δημοκρατίας όποιον τολμάει να τους ξευτελίζει κατά τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο, ακούγονται πρωτοφανείς δηλώσεις («δεν ξέρω οικονομικά, μόνο μπακαλίστικα») , γίνονται απίθανοι τραμπουκισμοί (Κασιδιάρης, Λαγός κλπ) , με απώτερο σκοπό να εξευτελιστεί το ίδιο το Κοινοβούλιο. Να δικαιωθεί το σύνθημα των κάποτε «Ελλήνων αγανακτισμένων»: Να καταστεί η Βουλή κανονικός οίκος ανοχής…

Ύστερα από αυτήν την τεράστια επιτυχία των μαζών ήλθε και εκείνη των θεσμών, των δύο κυβερνητικών κομμάτων που αποδεικνύονται εγκληματικά ανεπαρκή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, που απαιτούν να λειτουργεί το Κοινοβούλιο με στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής ευπρέπειας.

Από τη μια έχουμε τον Πρόεδρο της βουλής που αλλάζει την σειρά που θα μιλήσουν οι Αρχηγοί των παρατάξεων λόγω μετάδοσης του «survivor», από την άλλη έχουμε έναν Υπουργό Άμυνας ο οποίος επιχειρηματολογεί για το 4ο μνημόνιο φωνάζοντας πως είχε και μια λιμενοφύλακα να του χορεύει ζεϊμπέκικο στο πάρτι γενεθλίων του με τον Γονίδη . Κανείς δεν σταθμίζει δε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν διορθώνονται με δηλώσεις ούτε με υποκριτικά δάκρυα – σε περιόδους μάλιστα που δεν διαθέτουμε τη στοιχειώδη πολυτέλεια να το πράξουμε, μια και δεν αντέχει να τις αντιμετωπίσει αντικειμενικά η δραματικά δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Κρίμα! Το ελληνικό Κοινοβούλιο στην πιο κρίσιμη καμπή του Ελληνισμού αποδεικνύεται βαθύτατα ανεπαρκές – θεσμικά και σε έμψυχο υλικό – να σταθεί αντιμέτωπο με τα προβλήματα του τόπου, να σταθεί με στοιχειώδη αξιοπρέπεια απέναντι σε εξευτελιστικές για τη δημοκρατία προκλήσεις θλιβερών περιπτώσεων. Η Ελληνική Δημοκρατία ζει το δικό της Ολοκαύτωμα!

Αλίκη Χατζή