η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Θα μας βάλουν να πληρώσουμε ακόμα και τα αποφάγια τους!



Νέα τζάκια από απένταρους καιροσκόπους που ψάχνουν για «αρπαχτές» σε ελεγχόμενες από το κράτος οικονομίες, όπως η δική μας, συνδυάζοντας και βόλεμα νομενκλατούρας πάνω στο «colpo grosso» του 1983 του Ανδρέα Παπανδρέου, με τις προβληματικές του ΟΑΕ, οι οποίες στοίχισαν στον ελληνικό λαό και την Εθνική 1,350 τρισεκατομμύρια δραχμές προετοιμάζει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.



Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το απίστευτο αλά-ΣΥΡΙΖΑ «colpo grosso» που αντιγράφει την αλά-ΠΑΣΟΚ μέθοδο βολέματος των πρασινοφρουρών και κομματικών εργατοπατέρων στις 43 προβληματικές επιχειρήσεις (τις εξαγόρασαν οι Παπανδρέου-Αρσένης, με τον Νόμο 1386/1983 αλλά με τα λεφτά των φορολογούμενων που σκόρπισε η νομενκλατούρα σε βίλες και ντάτσες) το παρουσιάζω σε δέκα βήματα (όπως προσωπικά τα αντιλαμβάνομαι) επιστρατεύοντας στην μνήμη μου και όσα έζησα στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ της περιόδου εκείνης.

Βήμα πρώτο. Οι Οργανώσεις της βιομηχανίας έθεσαν με ανακοινώσεις τους που συντόνισε ο ΣΕΒ την ανάγκη ανασύστασης υπουργείου Βιομηχανίας. Βεβαίως το αίτημα δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ και την ευκαιρία που άδραξε.

Βήμα δεύτερο. Ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται το αίτημα ΣΕΒ και των άλλων προέδρων και κοτσάρει και ένα υφυπουργείο Βιομηχανίας στο (κατά τα άλλα) ανύπαρκτο υπουργείο Οικονομίας (δείχνοντας ανταπόκριση) και διορίζει την Τζάκρη ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να συγκροτήσει και Κρατικό Οργανισμό Επενδύσεων που θα αναθέσει (είπε) στον εκ δεξιών του Νίκο Παππά. Κανείς δεν κατάλαβε την σημασία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Αλλά πάμε παρακάτω.

Βήμα τρίτο. Η υφυπουργός Βιομηχανίας δεσμεύεται στην Βουλή να ξαναβάλει φουγάρα να καπνίζουν. Εξαγγέλλει και την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανικής Πολιτικής και αναβίωση του αναπτυξιακού νόμου για να βοηθήσει τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι δύο εξαγγελίες κλείνουν, ένα τρίμηνο στα χαρτιά, όταν η σύσταση ενός Συμβουλίου, σε οποιαδήποτε έκταση, είναι θέμα το πολύ δύο ημερών και ο αναπτυξιακός νόμος υπάρχει από το 2010.

Βήμα τέταρτο. Η υφυπουργός Βιομηχανίας δεν αφήνει ούτε βαφτίσια… που κάνει κάποια βιομηχανική Οργάνωση ή Επιμελητήριο όπου βγάζει λόγους αισιοδοξίας για επαναβιομηχάνιση επί των ημερών της δεύτερης φοράς αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βήμα πέμπτο: Μέσα στο κλίμα «επιστράτευσης» για την βιομηχανική ανάπτυξη σκάει το «colpo grosso». Πρόκειται για την επαναλειτουργία μέχρι και 160, ανά την Ελλάδα, βιομηχανιών – κουφάρια ,που θα αναστήσει το σχέδιο-Τζάκρη για να αγοράσουν νέοι επενδυτές σε πείσμα… των ιδιοκτητών που έπεσαν έξω και τις έκλεισαν αλλά και των κορακιών εξαγοράς χρεών που τις αγνόησαν.




Βήμα έκτο: Σύμφωνα με το σχέδιο-Τζάκρη η Περιφέρεια και οι Δήμοι μαζί με το υπουργείο της θα ξεσκαρτάρουν τις βιομηχανίες που μπορούν να δουλέψουν θα βρουν αγοραστές-επενδυτές να τις βάλουν μπροστά σε μία ημέρα γιατί η Τζάκρη θα ους δώσει αυθημερόν ( fast-track) άδειες… Αλλά για επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα οι άδειες αυτές (σε περίπτωση επεκτάσεων) χρειάζονται και 2 χρόνια να εκδοθούν!!!



Βήμα έβδομο: Όλα αυτά πρέπει να σχεδιαστούν στις λεπτομέρειες, να μελετηθούν, να συζητηθούν με την Περιφέρεια και τους Δήμους και τις κρατικές υπηρεσίες. Δηλαδή επιτελεία μελετών, διορισμοί ειδικών και σοφών περί των επενδύσεων… και παρόμοια. Να και η (προφανής) απάντηση στην εξαγγελία Τσίπρα για Κρατικό Οργανισμό Επενδύσεων.

Βήμα όγδοο: Αρχίζουν τα «αλισβερίσια» με συντρόφους για ανάμειξη στο σχέδιο και με «επενδυτές» που προσφέρονται όπως παλαιότερα ο Λαυρεντιάδης και όμοιοί του που αγόρασαν λιπάσματα και φτηνές εγκαταστάσεις. Και οι τοπικές κοινωνίες θα φωνάζουν ΣΥΡΙΖΑ σε ευχαριστούμε που μας δίνεις δουλειές…

Βήμα ένατο: Επειδή ηλίθιοι επενδυτές δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα ενώ οι απατεώνες, για τέτοιας μορφής σχέδια, περισσεύουν στην Ελλάδα… οι «ενδιαφερόμενοι» θα ψάξουν να δουν αν μπορούν να αγοράσουν τα κουφάρια μπιρ παρά για να πουλήσουν στην συνέχεια τα οικόπεδα. Αν δεν τα καταφέρουν μην τους είδατε…

Βήμα δέκατο: ΄Όταν το σχέδιο-Τζάκρη (αν προχωρήσει) με την πιθανή συνεργασία Τραπεζών θα έχει εξελιχθεί η κυβέρνηση θα θεωρήσει απαράδεκτο να το εγκαταλείψει. Τότε θα το αναλάβει ο Κρατικός Οργανισμός Επενδύσεων στον δρόμο που χάραξε ο ΟΑΕ…

Η απλή, καθημερινή και ανθρώπινη κοινή λογική, να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ακόμη εν λειτουργία βιομηχανικών επιχειρήσεων και των εξαγωγέων με φορολογικά κίνητρα και ανταγωνιστικές τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, ώστε να μην προστεθούν και αυτές στα 160 κουφάρια του σχεδίου-Τζάκρη, παραμένει εντελώς ασύλληπτη για το επίπεδο των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr