η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ενάμιση δις ευρώ έβγαλαν δημόσιοι υπάλληλοι στο εξωτερικό μέσα στην κρίση

Σοκ προκαλεί η είδηση πως από το 2010 μέχρι και σήμερα 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο 1,5 δισ. Ευρώ.

 Για το αν και πόσα ονόματα  δημοσίων υπαλλήλων  από την Εύβοια περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή,δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφής εικόνα αλλά είναι κάτι που στο άμεσο μέλλον θα διερευνηθεί


Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν.


Έκτακτη συνάντηση
για το συγκεκριμένο θέμα είχαν  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και κατά μέσο όρο αναλογούν 285 χιλιάδες ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο!

Από το συγκεκριμένο θέμα προκύπτουν ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν είχαν ελεγθεί ως τώρα.

Ο Μητσοτάκης
είχε ζητήσει να εντοπιστούν οι επίορκοι που φυγάδευαν χρήματα

Η παρέμβαση για τη φοροδιαφυγή δημοσίων υπαλλήλων που έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε σε μια προσπάθεια να εντοπίσει νέα δεξαμενή επιόρκων που έχουν βγάλει με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.