η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Τα φόρτωσαν στον… κόκορα λόγω ανασχηματισμού



Σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης τελεί το-υπό προθεσμία μέχρι τον ανασχηματισμό- κυβερνητικό σχήμα του οποίου την λειτουργία αν θέλει κανείς να παρομοιάσει με κάτι αυτό θα ήταν η "παράλυση".

Στελέχη σε Υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς έχουν κατεβάσει τα στύλο βλέποντας τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να τελούν σε "αφασία" αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι αν θα χτυπήσει το τηλέφωνο τους από κάποιον συνεργάτη του Πρωθυπουργού που θα τους δώσει ένα ψήγμα ελπίδας οτι... ο Σαμαράς δεν θα τους ξεχάσει κατά το γράψε σβήσε των ονομάτων του ανασχηματισμού.

Ήδη ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει λάβει μήνυμα από το Βερολίνο πως αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να τελεί για πολύ ακόμα σε αποσύνθεση - με την προώθηση όλων των συμφωνιών με την Τρόικα να πηγαίνουν πίσω - τότε νέοι έμμεσοι εκβιασμοί για την Ελλάδα- τύπου Σόιμπλε- πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.

Αυτή όμως είναι μια όψη του νομίσματος, δηλαδή η απειλή για την γενικότερη αστάθεια που δημιουργεί στον κρατικό και διοικητικό μηχανισμό του δημοσίου η παρατεταμένη ιστορία του ανασχηματισμού.

Η άλλη όψη είναι η κωμικοτραγική, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα τηλέφωνα που κάνουν ακόμα και κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης προς τους πολιτικούς συντάκτες για να τους ρωτήσουν αν άκουσαν ή πληροφορήθηκαν κάτι για την τύχη τους στον ανασχηματισμό: Αν ακούγεται το όνομα τους, αν ναι για ποιο πόστο και πάει λέγοντας.

Και υπάρχουν επίσης και εκείνοι που δεν μετέχουν στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, και οι οποίοι παίρνουν τους πολιτικούς συντάκτες για κάτι άλλο: Να τους παρακαλέσουν να "παίξουν" το όνομα τους στους υπουργοποιήσιμους με την ελπίδα ότι από κάπου ο Σαμαράς θα διαβάσει ή θα ακούσει το όνομα τους και θα τους θυμηθεί κι αυτούς στο γράψε-σβήσε του ανασχηματισμού.

Το συμπέρασμα όλων αυτών ποιο είναι; Όσο επιτείνεται η παραφιλολογία για το ανασχηματισμό, τόσο η χώρα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη στασιμότητα λιμνάζοντας άρα υδάτινα ύδατα της ακατάσχετης σεναριολογίας, επιβεβαιώνοντας βέβαια αυτό που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους πιστεύουν. Ότι δηλαδή ο ανασχηματισμός είναι μια πολιτική κίνηση που δεν αφορά την κοινωνία παρά μόνο όσους συμμετέχουν σε μια μοιρασιά για τα κομματικά και υπουργικές οφίτσια.

Επίσης, κανείς - ίσως ακόμη και οι κυβερνητικοί εταίροι - δεν μπορεί να απαντήσει στο πιο καυτό ερώτημα:

Το επικείμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μακράς πνοής ή μόνο για να βγει το καλοκαίρι;




πηγή: newsbomb.gr