η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αμύνεσθαι περί ….πάρτης


Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει πριν από καμιά τριανταριά χρόνια ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις… κατά κάποιο τρόπο και για τα δεδομένα της εποχής του είχε δίκιο…. 
Σήμερα όμως την εποχή του διαδικτύου που ο κάθε αγράμματος δηλώνει δημοσιογράφος, ο κάθε φουσκωτός αμόρφωτος εκλέγεται βουλευτής στο όνομα της πατρίδας ,δίνοντας παράδειγμα στη νέα γενιά ότι δεν χρειάζεται να πάει σχολείο, δεν χρειάζεται να μορφωθεί, δεν χρειάζεται να σπουδάσει αλλά αρκεί να σηκώνει εκατό κιλά πάγκο, να ρίχνει καλές μπουνιές και να φωνάζει δυνατά για να φοβίσει τους συνομιλητές του που εξορισμού είναι λαμόγια….



Σήμερα ακόμα και τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις…
Γιατί οι ειδήσεις κατασκευάζονται, αναμασώνται, δημιουργούνται από το πουθενά και διότι ο ορισμός της είδησης έχει χαθεί μεταξύ του «πού θα κάνει διακοπές» ο κάθε άσχετος, «που πίνει το ποτό του» το κάθε νυμφίδιο και «ποια τραγουδίστρια έκανε μπάνιο και είχε κυτταρίτιδα στον ποπό της»….
Η ίδια κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Ενημέρωσης βεβαίως υπάρχει και στο πολιτικό σκηνικό αλλά και σε κάθε τομέα της σύγχρονης Ελλάδας….
Ο Πλάτωνας περιγράφει  στην ιδανική πολιτεία την τριμερή διαίρεση του κράτους σε παραγωγούς, φύλακες και βασιλείς φιλοσόφους….
Σήμερα στη σύγχυση που επικρατεί και στην κακοποίηση της δημοκρατίας το πολίτευμα μας έχει φύλακες αντί για φιλοσόφους στη βουλή και αυτό το έχουμε ονομάσει αντισυστημική ψήφο…
 Για να διώξουμε κάποιους που θεωρούμε ανίκανους ψηφίσαμε έτι περαιτέρω ανίκανους να κυβερνήσουν…..
 Εάν το πρόβλημά μας ήταν να μην παίρνει βουλευτική αποζημίωση κάποιος βουλευτής των κομμάτων εξουσίας για να την πάρει ένας που με το ζόρι αποφοίτησε από το γυμνάσιο αλλά έχει βαρύ χέρι τότε μπράβο μας τα καταφέραμε μια χαρά….
Άνθρωποι που πριν από χρόνια δεν θα τους έπαιρναν ούτε για να γράφουν τις στήλες για τα φαρμακεία σε μια εφημερίδα σήμερα έχουν δικές τους εκπομπές… Πολιτικοί που δεν θα τους έπαιρναν ούτε για κλητήρες σε υπουργείο έγιναν υπουργοί…..
Βουλευτές που δεν μπορούν να γράψουν σωστά ούτε το όνομά τους και τοποθετούνται δημοσίως επί παντός του επιστητού…
Οι σοβαροί άνθρωποι ιδιωτεύουν δεν χωράνε στο σημερινό αξιακό σύστημα που για να μιλήσεις στην τηλεόραση πρέπει να «κάνεις νούμερα» και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι ο ίδιος νούμερο….
Δεν καλούνται να μιλήσουν αυτοί που έχουν ορθό λόγο αλλά οι φανατισμένοι, οι ακραίοι, τα διανοητικά και σωματικά σούργελα….
Όσο πιο  «τσίρκουλο» είναι κάποιος τόσο πιο πολύ τον ζητάνε τα κανάλια και τον ψηφίζει ο κόσμος… 
Γιατί ο λαός που «ψοφάει» για δικαιοσύνη, αξιοκρατία, τιμιότητα και επιχειρήματα τόσο ελκύεται και προκρίνει λαμόγια, ανίκανους, «νούμερα» και λαοπλάνους…..  
Το θέμα είναι εμείς οι ίδιοι να κατεβάσουμε τα ρολά της ενημέρωσης με τον τρόπο που γίνεται και να αποφορτίσουμε την ένταση γιατί έρχονται δύσκολες μέρες και βαρύς χειμώνας….
 Ένας χειμώνας ακροτήτων φραστικών και σωματικής βίας. 
Εθνικού διχασμού καθώς η Ελλάδα γυρνά χρόνια πίσω όχι στα μπλε και στα πράσινα καφενεία αλλά στις εποχές του Μελιγαλά, του Γουδιού και των εμφυλίων σπαραγμών….  
Ακραίοι άνθρωποι στην αριστερά και στη δεξιά ποντάρουν στη μισαλλοδοξία, στις δυσκολίες του κοσμάκη και πολλές φορές στην αμορφωσιά και την απελπισία τους για να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία… 
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και αν παραδεχτούμε ότι άλλαξε τότε μάλλον προς το χειρότερο μπορούμε να πούμε ότι εξελίχθηκε… Ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο και δυστυχώς στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν σωτήρες…
 Ο καθένας λέει τη δική του αλήθεια προβάλλοντας επιδεικτικά τα δικά του ψέματα με μοναδικό κριτήριο να ωφελήσει εκλογικά την πάρτη του….
 Ένας ανελέητος αγώνας προπαγάνδας με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας….
Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνα, μπλοκς, μέσα κοινωνικής δικτύωσης….
βρώμισε ο τόπος από δημοσιογράφους που γράφουν όλα τα ι με γιώτα και όλα τα ο με όμικρον…. 
Όλοι Γνωρίζουν απόρρητα μυστικά της κυβέρνησης, της CIA, της  MOSANT  τα οποία αναπαράγουν ομοθυμαδόν στο ίντερνετ κοτσάροντας από πάνω ένα «Αποκλειστικό», ή «όλη η αλήθεια για το τάδε θέμα» και άλλα τέτοια ευτράπελα της απωθημένης τους καριέρας ως Χατζινικολακηδοπρεντεντέρηδες….

Ο Καθένας γράφει ότι θέλει που αμέσως το ανεβάζουν σε χρόνο dt σχεδόν ταυτόχρονα άλλοι εκατό μαλάκες τους οποίους μιμούνται κάθε έναν ξεχωριστά άλλοι εκατό… 
η Μαλακία πάει σύννεφο και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά… Κανένας δεν ελέγχει τι γράφεται τι είναι αλήθεια και τι σενάριο επιστημονικής φαντασίας…..
 Ένας ατελείωτος αχταρμάς βλακείας και ασυνάρτητης προπαγάνδας… 
Αυτή δεν είναι η πατρίδα μου…. 
Κάτι πρέπει να γίνει  σύντομα διότι κοντεύουμε να πάθουμε Μιθριδατισμό στην ανοησία…. 
Επιτέλους ας σοβαρευτούμε λίγο όλοι γιατί η χώρα βουλιάζει και ο εχθρός δεν βρίσκεται έξω από την Ελλάδα…. Αλλά εντός της ….
Οι ξένοι πάντα τα συμφέροντά τους κοιτούσαν και είναι λογικό… Εμείς όμως;;;;…
 Τα λαμόγια πάντα επιπλέουν και πάντα βρίσκονται στον αφρό κάθε κυβέρνησης… 
Απλώς αυτή την εποχή έχουν λίγο λουφάξει από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που πάντοτε τα διακρίνει….
Σήμερα όλοι μιλάνε για την Πατρίδα και το μόνο που τους νοιάζει είναι η παρτίδα…. 
Αμύνονται περί πάρτης στην υγεία των κοροΐδων….
Και εμείς έμπλεοι μαλακίας συνεχίζουμε ως πολίτες να τσακωνόμαστε για τον Κασιδιάρη, τον Παπαδημούλη, και τον κάθε ώριμο (έως σάπιο) μέχρι άγουρο νεόκοπο αυτόκλητο προστάτη μας….
 Τίποτα δεν διδαχθήκαμε από τα δυο τελευταία χρόνια που οδηγηθήκαμε στη φτώχεια και τον παγκόσμιο χλευασμό….
 Τίποτα δεν πρόκειται να αντιληφθούμε μέχρι να διαλύσουμε εντελώς αυτή τη χώρα …. 
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα επιβιώσουν για να την ξαναφτιάξουν από τις στάχτες της…
Ας ευχηθούμε από την αναγέννησή της να προκύψει κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα είναι… Τουλάχιστον οι νεότεροι να είναι πιο τυχεροί!!!