η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θ.Μπουραντά με τον υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας Κ.Χατζηδάκη για την αξιοποίηση των παλιών πολυκατοικιών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι


                                       


Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια Σπύρου Πνευματικού προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργού στο αίτημα παραχώρησης των πολυκατοικιών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι τις οποίες ο δήμος θέλει να αξιοποιήσει μέσω του προγράμματος Φιλόδημος για την κατασκευή χώρου στέγασης των υπηρεσιών του Αλιβερίου….

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Νίκος Μπαράκος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή κύριος Νίκος Φατούσης…

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας δεσμεύθηκε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου εφόσον διασφαλίζονται τα συμφέροντα και των δύο πλευρών (δήμου και ΔΕΗ).

Ο δήμαρχος έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Γενικό διευθυντή υποστηρικτικών λειτουργιών Νίκο Αραβαντινό και την κυρία Νικάκη Γεωργία Τομεάρχη Ακίνητης Περιουσίας ΔΕΗ μαζί τον δικηγόρο του δήμου Γιώργο Γανωτή, την δικηγόρο του προγράμματος Φιλόδημος κυρία Τσομάκα και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ και του δήμου για την κατάθεση της πρότασης αξιοποίησης των παλιών πολυκατοικιών από τη δημοτική αρχή..

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό με πρόσφατο δελτίο τύπου του δήμου Κύμης Αλιβερίου, την απόφαση να καταθέσει πρόταση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα Φιλόδημος για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων πολυκατοικιών της ΔΕΗ στο Αλιβέρι έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Αυγούστου ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα δώσει πνοή στο Δήμο και λύση στη στέγαση όλων των υπηρεσιών του Αλιβερίου ενδεχομένως και αυτών που δεν ανήκουν στις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο οικισμός της ΔΕΗ στο Αλιβέρι κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1970 για την στέγαση των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αλιβερίου. Αποτελείται από 10 κτίρια των 6 διαμερισμάτων, (60 διαμερίσματα) ενώ το εμβαδόν του συνόλου των διαμερισμάτων είναι 5.000 τ.μ. περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα εξασφάλισης των 14 εκατομμυρίων ευρώ από το δήμο για την αναπαλαίωση των πολυκατοικιών και την αξιοποίησή τους είναι μοναδική και δεν πρέπει να χαθεί…

Πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν από το υπουργείο Εσωτερικών , δεν τα έχει ο δήμος για να τα διαθέσει σε οποιεσδήποτε άλλες δράσεις, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί μόνο οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι βέβαιο πως αν δεν εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, οι πολυκατοικίες της ΔΕΗ θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ερείπια, πέτρινα κουφάρια σε βάρος της περιοχής και των δημοτών της, αναξιοποίητα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία..

Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι φορείς της περιοχής να αναλογισθούν τη σπουδαιότητα ενός τόσο μεγάλου έργου, τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται και να συστρατευθούν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.




       
                                       



Από τη Συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό διευθυντή  της ΔΕΗ Νίκο Αραβαντινό