η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις (τώρα πια δεν ξέρουμε και τι είναι είδηση)

Αποτέλεσμα εικόνας για ουμπέρτο έκο
Ουμπέρτο Έκο

Οι παλιοί δημοσιογράφοι της δεκαετίας του 90 , εφημεριδάδες που τα χέρια τους μύριζαν μελάνι και μετέδιδαν την είδηση που θεωρούσαν ξεχωριστή, άξια λόγου και ενδιαφέρουσα για σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού χρησιμοποιούσαν ένα τίτλο βιβλίου του μεγάλου διανοητή -φιλοσόφου-δημοσιογράφου και συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο που είχε πει… «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»…. ¨ήθελαν έτσι να καταδείξουν τη δυσκολία για τον συγκεκριμένο μήνα των διακοπών να υπάρξει σημαντική ειδησεογραφία…. 



Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η δημοσιογραφία μπήκε σε ατραπούς ηλεκτρονικής ενημέρωσης… ¨ήρθαν τα πάνω κάτω, το ίντερνετ έκλεισε εφημερίδες συρρίκνωσε ραδιόφωνα και αντικατέστησε την τηλεόραση στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας…. 

Ο Κάθε πολίτης μετετράπη σε δημοσιογράφο μέσα από τα social media και τα προσωπικά του μπλοκ…. ¨άνθρωποι που δεν ξέρουν να γράφουν σωστά ούτε το όνομά τους αυτοχρίστηκαν δημοσιογράφοι και η «είδηση» πήρε άλλη μορφή….

Που θα πάει διακοπές ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών, τι φόρεμα φορούσε η κυρία του κυρίου τάδε, τι δήλωσε στο Facebook o περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Εύβοιας για το ψαροντούφεκο και για τις πρώιμες ντομάτες…

Η Εύβοια όπως και όλη η χώρα βρίσκεται έρμαιο στα χέρια άσχετων "δημοσιογράφων" και διακεκριμένων λαϊκιστών…. 


¨όπως έχει πει κάποιος παλιός μου δάσκαλος της δημοσιογραφίας ο λαϊκισμός δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα αλλά μπορεί να ανακαλύψει ενόχους…. 

Αν λοιπόν μπορεί να ανακαλύψει ενόχους μπορεί να βρει και ειδήσεις ακόμα και τον Αύγουστο (ο θεός να τις κάνει ειδήσεις)

Καλό μήνα και καλό κουράγιο…

Νίκος Αγγελής