η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

ΝΔ: Να απαντήσει ο Τσίπρας γιατί ο αδελφός του δεν εξέτισε την ποινή

Αποτέλεσμα εικόνας για αδελφός Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις γιατί ο αδελφός του δεν εξέτισε την ποινή του, ο οποίος δικάστηκε για υποβολή πλαστής φορολογικής ενημερότητας, στον απόηχο των αποκαλύψεων της εφημερίδας "παραπολιτικά" το Σάββατο.

Στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου».

«Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει» προσθέτει η ΝΔ, καταλήγοντας: «Θα επανέλθουμε».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία είχε αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ.»

Η ΝΔ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε ένα ακόμα ερώτημα: «Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει Δημόσιο έργο άνω του 1 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; »
parapolitika.gr