η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Φάνης Σπανός δήμαρχος Χαλκιδέων ,Θανάσης Ζεμπίλης Περιφερειάρχης;;;;Που θα κάτσει η μπίλια με την αναχώρηση Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων;;;;;;;;;


Προσωπική μας πεποίθηση είναι ότι το θέμα Μπακογιάννη έχει κλείσει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ότι γίνονται ήδη κινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία να «περάσει» η υποψηφιότητά του στο Δήμο της Αθήνας… 
Το ερώτημα είναι με δεδομένη την αποχώρηση Ζεμπίλη από τη δημοτική πολιτική σκηνή της Χαλκίδας και την δεδομένη διάλυση του συνδυασμού Χρήστου Παγώνη… 
Ποιος θα καλύψει το κενό που δημιουργείται;;;….Το πολιτικό σκηνικό της Χαλκίδας (και της χώρας γενικότερα) είναι σαν τις σπηλαιώσεις της παραλίας…. 
Δεν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κενές… 
Γεμίζουν αμέσως με τα καινούργια ρεύματα της παλίρροιας….

Αναμένεται λοιπόν ανακάτεμα της τράπουλας και μοίρασμα από την αρχή όταν ο Μπακογιάννης κουνήσει μαντήλι στην Περιφέρεια….
Αν πάλι «στραβώσει» κάτι με την υποψηφιότητα της Αθήνας ούτε γάτα ούτε ζημιά…. 

Η καβάντζα Περιφέρεια θα παραμένει σίγουρη δεμένη στο λιμάνι σαν παλιά δοκιμασμένη τουριστική σκούνα έτοιμη να διανύσει το «όμορφο» μα σίγουρο ταξίδι της επανεκλογής στα νερά της Στερεάς… (γιατί στην πολιτική πρέπει να έχεις πάντα καβάντζες)

Αν όμως ο Μπακογιάννης επιβιβαστεί στο καινούργιο ποντοπόρο καράβι του δήμου της Αθήνας αναβαθμιζόμενος σε καπετάνιο από δόκιμο της αυτοδιοίκησης τότε ο Φάνης Σπανός από τη μια μεριά και ο Θανάσης Ζεμπίλης από την άλλη μπορούν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια…. 
Ο Φάνης έχει ισχυρές πιθανότητες να καλύψει και το κενό του δήμου Χαλκιδέων καθώς ένας μεγάλος αριθμός στελεχών είναι έτοιμος να στοιχηθεί πίσω του…. 
Αρκεί βεβαίως να προστατέψει λίγο το προφίλ και να αποφεύγει τις συνεντεύξεις στον Παπαμακάριο ο οποίος δεν σέβεται τους συνομιλητές του και όταν του έχουν δώσει ένα δημόσιο έγγραφο στο χέρι κάνει τον πονηρίδη και τον ξερόλα..
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν επιτυγχάνει ενημέρωση του κοινού με το να αναλώνεται σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις παρά μόνο πλήττει το προφίλ του και ρίχνει τις πολιτικές του μετοχές….

Ο Ζεμπίλης από την άλλη μπορεί να μεταπηδήσει στην περιφέρεια ως ένας προβεβλημένος πρώην δήμαρχος και να αποφύγει το λάκκο με τα φίδια των βουλευτικών εκλογών όπου τα πισώπλατα μαχαιρώματα , και οι απόπειρες πολιτικής εξόντωσης είναι στην ημερήσια διάταξη… 


Θα καταφέρει έτσι να συσπειρώσει γύρω του τους πρώην υπουργούς της Νεας δημοκρατίας (Μαρκόπουλο, Κεδίκογλου) οι οποίοι ήδη έχουν φτιάξει στόχους με το πρόσωπό του και κάνουν εξάσκηση με βελάκια … 

Με αυτούς τους δύο βεβαίως ποτέ δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος και ενέχει πάντα ο κίνδυνος να τον αφήσουν να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης για να τον εξαφανίσουν μια για πάντα από το πολιτικό σκηνικό….
Αυτό όμως μπορεί να αποφευχθεί με προεκλογικές συμφωνίες και με ένταξη στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων τους οποίους οι Μαρκόπουλος Κεδίκογλου δεν θα μπορούν να μην βοηθήσουν (συνεργάτες τους πολιτικούς τους φίλους κλπ)

Oλα αυτά θα προκύψουν τη χρονιά που διανύουμε και που είναι έτος εκλογών και έντονων πολιτικών ζυμώσεων …

Το νέο πολιτικό τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης τώρα ξεκινά να διαμορφώνεται και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ομοιότητες με το τηλεoπτικό survivor….

Θα παραμείνουν οι δυνατοί παίκτες, θα φύγουν παλιοί και θα μπουν νέοι, θα υπάρξουν δυνατά ματσαρίσματα, θα αντέξουν μόνο όσοι  έχουν αντοχές και συμμαχίες, αλλά κυρίως όσοι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμπάθεια του κοινού (δηλαδή των ψηφοφόρων)… ¨όπως και να έχει… 

Η αυτοδιοίκηση είναι και αυτή ένα παιχνίδι μεγάλων ανατροπών….Νίκος Αγγελής