η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί συμφέρει να είναι κανείς αριστερός επιχειρηματίας




Τι είναι η διαπλοκή; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα χταπόδια, επειδή έχουν πολλά πλοκάμια. Ότι πολιτικοί και επιχειρηματίες, δηλαδή, μπλέκουν τα πλοκάμια τους και γίνεται της Κολάσεως.

Είναι μία λάθος εντύπωση!



Διαπλοκή είναι ένα αμάρτημα που διαπράττει κάποιος όταν δεν είναι μαζί μας. Όταν βρίσκεται από αυτή την πλευρά, τότε είναι Καλογρίτσας. Δηλαδή, ένας αγνός εργολάβος.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός
πολέμιος της διαπλοκής. Έχει κατατροπώσει τους λαθρέμπορους του πετρελαίου, έχει πάρει πίσω την Αττική Οδό, έχει γονατίσει τους μεσάζοντες του δημοσίου.

Θα έχετε, λοιπόν, παρατηρήσει πόσα εκατοντάδες δισεκατομμύρια εισρέουν στα ταμεία του δημοσίου από την καταπολέμηση της διαπλοκής, με αποτέλεσμα να αναλογούν περισσότεροι πόροι στους αναξιοπαθούντες, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ανέργους. Ή όχι; Δεν γίνεται έτσι;

Διαβάζουμε την είδηση: «Η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα αναμένεται να κηρυχθεί προσωρινός μειοδότης και για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα.

Η κοινοπραξία κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά, με έκπτωση 51%.

Το τμήμα Κυλλήνη – Βάρδα έχει μήκος περίπου 10 χιλιόμετρα και προϋπολογισμό 71 εκατομμύρια ευρώ. Η κοινοπραξία του ομίλου Καλογρίτσα έχει κηρυχθεί προσωρινός μειοδότης και για τα τρία προηγούμενα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, προσφέροντας υψηλές εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή και των οκτώ τμημάτων του έργου ανέρχεται σε 475 εκατομμύρια ευρώ».

Πήρε και το τέταρτο τμήμα το θηρίο! Αν το είχε πάρει κάποιος διαπλεκόμενος να είχαμε να λέμε. Αλλά ο Καλογρίτσας δεν είναι από δαύτους. Είναι Αριστερός άνθρωπος. Η χώρα αυτή έχει πολλούς αθώους και αγνούς αγωνιστές σαν τον κ. Καλογρίτσα.


Δεν μπορούσε ο κ. Καλογρίτσας να πάρει όλο το έργο με την μία. Και τι έκαναν; Το έσπασαν σε οκτώ κομμάτια. Μεγαλείο ψυχής!

Δεν είναι μόνο ο κ. Καλογρίτσας. Αν είσαι Αριστερός, είσαι βιομήχανος καλλυντικών και έχεις ένα πρόβλημα, είναι πιθανό ακόμη και ο Πρωθυπουργός να πάρει το αεροπλάνο για να πάει μέχρι και στο Παρίσι για να στο λύσει.

Προσωπικά τους θαυμάζω τους Αριστερούς. Γι αυτό κυριαρχούν παντού! Σε αντίθεση με τους φιλελέδες, που ο κάθε ένας είναι για τον εαυτό του. Κι αυτό ακόμη το τελευταίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Πολλές φορές είναι ενάντια και στον εαυτό του!

Αλλά οι Αριστεροί είναι παλικάρια. Αγνοί σαν το λευκό βαμβάκι. Αμόλυντοι. Με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους που θα τους ζήλευε ακόμη και η Κόζα Νόστρα. Τέτοιες οργανώσεις είναι προορισμένες για να κυβερνήσουν τον κόσμο.
Ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα για το τι είναι διαπλοκή. Διαπλοκή είναι όταν κάποιος προσπαθεί να τα έχει καλά με το γκουβέρνο επί Δεξιάς και δεν έχει τις σωστές σχέσεις για να μπορεί να τα έχει καλά με το γκουβέρνο και επί Αριστεράς.

Τελικώς, εκείνο που συμφέρει σε αυτή την χώρα είναι να είναι κανείς αριστερός επιχειρηματίας, όπως και αριστερός καλλιτέχνης. Είναι οι μόνοι που τα έχουν καλά με όλες τις κυβερνήσεις.

Οι υπόλοιποι είναι απλά διαπλεκόμενοι.

Δεν είναι αγνοί εργολάβοι, όπως ο κ. Καλογρίτσας.

ΥΓ: Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που εμποδίζει τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές. Ο κ. Καλογρίτσας έχει πάρει μόνο τα τέσσερα τμήματα του δρόμου Πάτρας Πύργος. Τον περιμένουν άλλα τέσσερα…


Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
liberal.gr