η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πλησιάζει η ώρα της…πληρωμής για το έγκλημα του 2015!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ Ψεύτες

Η 20η Ιανουαρίου του 2017 πέφτει φέτος Κυριακή κι επειδή οι συμβολισμοί ήταν πάντα ελκυστικοί στην Αριστερά, προτείνουμε στον Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές για εκείνη την ημέρα. Θα είναι μόλις 3 ημέρες από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 25ης Ιανουαρίου 2015 όταν οι δήθεν αριστεροί «εισπήδησαν» στην εξουσία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί λοιπόν να διορθώσει αυτό το «λάθος» του και να πάει τότε σε εκλογές. Άλλωστε, με το διαφαινόμενο ναυάγιο στις 5 Δεκέμβρη ο εκλογικός χρόνος είναι ιδανικός. Μην ξεχνάμε ότι αν είναι να πάει σε πρόωρες κάλπες πρέπει να το κάνει μέχρι τον Μάρτιο ώστε να πάει με λίστα και να ελέγχει το κόμμα του. Για σκεφτείτε να έχει 60 – 70 βουλευτές κι αυτοί να μην είναι ελεγχόμενοι. Θα πέσουν και θα τον φάνε ζωντανό.



Εν πάση περιπτώσει, το σίγουρο είναι ότι ζούμε ξανά προεκλογική ατμόσφαιρα. Τα συμφραζόμενα του πρωθυπουργού, οι πράξεις των υπουργών, οι κινήσεις των βουλευτών δείχνουν ότι στο βάθος, όχι πολύ βάθος αχνοφέγγουν οι κάλπες. Μόνο κάτι δραματικά κακό ή εντυπωσιακά καλό μπορεί να αποτρέψει αυτή τη στιγμή τις εκλογές. Χωρίς να αποκλείονται και κινήσεις για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τώρα που και τα εθνικά έχουν φουντώσει και η σωτηρία είναι επιτακτική.

Όμως, από χθες για πρώτη φορά μπήκε τόσο δυνατά στο προσκήνιο η λέξη εκλογές. Όλοι το σκέφτονταν, η ΝΔ το έχει ζητήσει καμιά 100ή φορές, αλλά τόσο επίσημα δεν είχε μπει στην ατζέντα.

Ο Τσίπρας για πρώτη φορά εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την αξιολόγηση από εκεί που «πετούσε» από χαρά ότι όλα πάνε καλά. Άφησε και το καρφάκι του πως αν δεν πάνε όλα καλά οι εκλογές είναι μονόδρομος, αν και καταστροφή όπως είπε.

Και την επομένη ανακοινώθηκε ότι θα κάνει περιοδεία στη Θράκη με αφορμή το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει το εκεί γραφείο της κυβέρνησης, που είχε εξαγγείλει πριν από δύο μήνες. Ο ίδιος είπε στους βουλευτές του να βγουν στους δρόμους, να αφήσουν τα γραφεία και να εξηγήσουν στον κόσμο… τα ανεξήγητα.

Ο Δραγασάκης χθες σε ομιλία του είπε ότι αν κλείσουν όλα καλά μέσα στο 2017 θα μπορούσε να ανακοινωθεί ένα τριετές σχέδιο φοροελαφρύνσεων. Όταν ένας πολιτικός υπόσχεται μειώσεις φόρων τι να σημαίνει άραγε;


Για να μην πούμε για εξαγγελίες για μεγάλα έργα από το πακέτο Γιούνκερ, για τον Σπίρτζη να εγκαινιάζει τον δρόμο Τρίπολη – Καλαμάτα που λειτουργεί από το 2012, επειδή παραδόθηκαν λίγα ακόμη χιλιόμετρα ή τις δεσμεύσεις για ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων με εφάπαξ βοήθημα; Να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να δίνεται κανένα «κουλό» επίδομα από το… πλεονασματικό πλεόνασμα για να σιγουρευτούμε ότι οι κάλπες έρχονται.

Το αφήγημα είναι γνωστό αλλά έχει δύο εκφάνσεις.

Αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Τσίπρας θα πάει με καταγγελτικό ύφος για να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού και να μην καταρρεύσει. Ουσιαστικά να πάει να πάρει ένα 20% γιατί σε άλλη περίπτωση ούτε 10% δεν θα πιάσει.

Αν πάλι υπάρξει συμφωνία και δεσμεύσεις για το χρέος, να πάει επίσης σε εκλογές, λέγοντας ότι αυτός πέτυχε ό,τι δεν είχαν πετύχει άλλοι πριν. Όμως, επειδή στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος, δεν θα αποκαλύψει τα μέτρα τα οποία θα έχει υπογράψει για να πάρει λύση για το χρέος. Θα ρίξει την καυτή πατάτα στον Μητσοτάκη κι αυτός θα το γυρίσει στο αντιμνημονιακό συρτάκι. Μονά – ζυγά εκλογές με απλά λόγια, έστω κι αν υπάρχει το σενάριο της καταστροφής της οικονομίας, το οποίο βεβαίως το έχουμε ακούσει πολλές φορές από το 2010.

Πάντως, οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν θα είναι η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα του 2015.

antinews.gr