η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ, τα 10 -επαναλαμβανόμενα- ψέματα του Τσίπρα και η μαυρίλα της κάλπης


Η αλήθεια είναι πως μετά το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας δύσκολα θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ δηλώσεων που διαψεύδονται από την αλήθεια. Μετρήσαμε δέκα από αυτές στην ομιλία του στη ΔΕΘ…



Αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεπέρασε τον (παλιότερο) εαυτό του.



Το ρεκόρ υποσχέσεων και ψεμάτων κρατάει ακόμα. Είναι, φυσικά, δικό του. Και είναι το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014, λίγο πριν γίνει Πρωθυπουργός. Το Σάββατο προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε να το σπάσει.

Παρόλα αυτά, η πρώτη του παρουσία στην ΔΕΘ με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού συνοδεύτηκε (εκτός από την-κοινή και για όλους τους προκατόχους του- προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης) από πλήθος εξόφθαλμων ανακριβειών και καραμπινάτων ψεμάτων.

Καταγράφουμε 10 από αυτά (τόσα αντέξαμε) ακολουθώντας τη σειρά που εκείνος επέλεξε στην ομιλία του:




1. «Σήμερα κλείνει ο κύκλος της καταστροφής, που άνοιξε το 2010». Διπλό ψέμα. Κανένας κύκλος δεν κλείνει. Αντίθετα, έχει ανοίξει, με δική του υπογραφή πλέον, ο κύκλος της φτωχοποίησης και των ανθρώπων που μέχρι τώρα άντεχαν. Οσο για το πότε άρχισε η καταστροφή, η φράση του Τσίπρα αποτελεί άλλο ένα ξέπλυμα της καταστροφικής περιόδου Καραμανλή(2007-2009), της τριετίας που έβαλε γερές βάσεις για την χρεοκοπία που ακολούθησε.

2. «Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής». Πράγματι, μια χώρα που χρωστάει 300 δισεκατομμύρια και τρέχει κάθε δυο μήνες στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε για να πάρει τη δόση, αλλάζει την Ευρώπη.

3. «Εχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό». Πράγματι, η περσινή τρέλα με τα «ουάου» του Βαρουφάκη έχει αλλάξει. Αλλωστε, από τότε και μετά η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει και εκτελεί όλες τις εντολές της τρόικας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

4. «Με τον συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό». Σωστά. Μόνο που τον γκρεμό τον είχαν φέρει πιο κοντά οι ίδιοι, με τις αυταπάτες και τις παλαβομάρες των προηγούμενων έξι μηνών.

5. «Σταματήσαμε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την αποεπένδυση. Ο τουρισμός πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ». Πράγματι, όλες οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν και δεν απολύουν πλέον, οι εργαζόμενοι βλέπουν κάθε μήνα αυξήσεις, οι επενδυτές κάνουν ουρά. Οσο για τον τουρισμό, ας ευχαριστούμε τον Αλλάχ (τόσα έγιναν στην Αίγυπτο και στην Τουρκία, πώς να πάνε εκεί τουρίστες;).

6. «Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων». Πράγματι, ουδείς πλέον απολύεται, ουδείς εργάζεται ανασφάλιστος, ουδείς πληρώνεται με 100, 200 και 300 ευρώ το μήνα. Αλλά ο Τσίπρας πού να τα μάθει αυτά; Αυτός γνωρίζει μόνο την καλοπληρωμένη δουλειά των συμβούλων του και των κομματικών κομισαρίων στο Δημόσιο. Δουλεύει κανένας τους σε ιδιωτική επιχείρηση;

7. «Προστατεύουμε και αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία χωρίς λογικές ξεπουλήματος». Πράγματι, το Ελληνικό πουλήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα κάτω από ένα δισεκατομμύριο. Ενώ όταν πήγαιναν να το πουλήσουν οι επάρατοι Σαμαροβενιζέλοι για τρία δισεκατομμύρια , οι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν ανεβεί στα κεραμίδια. Πράγματι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα 45 εκατομμύρια, ενώ όταν οι Σαμαροβενιζέλοι πήγαιναν να την πουλήσουν 300 εκατομμύρια ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι η τιμή ήταν προκλητικα χαμηλή! .

8. «Οι κίνδυνοι έχουν τελειώσει οριστικά. Στο τέλος της διετίας φεύγουμε από το Πρόγραμμα» (η λέξη Μνημόνιο δεν ακούστηκε από τα χείλη του). Πράγματι, στο τέλος του 2017 τελειώνει το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Τότε θα μπορεί ο κ. Τσίπρας να το σκίσει, επιτέλους! Και μετά να παρακαλεί τον(όποιον) Σόιμπλε να υπογράψει το επόμενο.

9. Η περίοδος ασυλίας της μεγάλης φοροδιαφυγής έχει οριστικά τελειώσει. Ελέγχονται οι λίστες, έχουν βεβαιωθεί 900 εκατομμύρια».Πράγματι, ουδείς φοροδιαφεύγει πλέον στην Ελλάδα. Γιατί δεν μας λέει ο κ. Τσίπρας πόσα έχουν εισπραχθεί; Και γιατί, αφού οι φοροφυγάδες τρέμουν, τούς απευθύνει εκκλήσεις να φέρουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό;

10. «Διατηρήσαμε τις κύριες συντάξεις. Καταργήσαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές». Πράγματι! Γι΄αυτό οι συνταξιούχοι δεν προλαβαίνουν να μετράνε κάθε μήνα χαμένα ευρώ τους. Οσο για το ΕΚΑΣ, το πήρε το ποτάμι του Κατρούγκαλου.

Μετά από όλα αυτά, πράγματι «γυρίζουμε σελίδα», που διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, για να εισπράξει το τελευταίο (χλιαρό και απρόθυμο) χειροκρότημα του πλήθους των κρατικοδίαιτων ΣΥΡΙΖΑίων και ΑΝΕΛαίων, που είχαν κατακλύσει το Βελλίδειο.

Η δική τους σελίδα σίγουρα είναι λευκή.

Σίγουρα πιο λευκή από τη σελίδα των άλλων, των πολλών άλλων, που ο Πρωθυπουργός θέλει να «προστατεύσει». Γιατί ξέρει καλά ότι η δική τους σελίδα είναι γκρίζα και μαύρη. Και αυτοί ξέρουν ότι (όπως «με πορδές δεν βάφονται αβγά»), με επαναλαμβανόμενα ψέματα, δεν φεύγει η μαυρίλα.

Αυτήν την μαυρίλα θα την βρει ο κ. Τσίπρας στις κάλπες του, όποτε κι αν τις στήσει.


Γ.Καρελιάς
protagon