η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Συμψηφιστές και «Ισαποστασάκηδες»


Αναμεταδίδω ελαφρώς διασκευασμένη απάντησή μου σε συγκεκριμένο χρήστη, αλλά αφορά όλους τους συμψηφιστές, τους ισαποστασάκηδες, τους εν γένει κρυφοσυριζαίους, εκείνους που ‘πίσω δε γυρίζουν’ και τους «ναι αλλά οι προηγούμενοι δε μας κατέστρεψαν;»
Κάποια στιγμή, σύντομα, θα πρέπει να αποδομηθούν αυτές οι συμψηφιστικές αηδίες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθαγιάζουν την αριστερή βουβωνική πανώλη που αποδομεί τη χώρα μαρτυρικά μέρα με τη μέρα.



[«Μας πειράζει μόνο η σημερινή κυβερνηση που απότυχε να μας σώσει».
Kλασικό, πλέον, μη-επιχείρημα καθαγίασης των εγκληματικών χειρισμών των τελευταίων 15 μηνών.

Πάλι οι προηγούμενοι κε. ΧΧΧΧ; Αλήθεια, δεν έχουμε βαρεθεί να πιπιλίζουμε τη γνωστή καραμέλα; Και οι πέτρες πλέον ξέρουν τις ευθύνες των προηγούμενων.

Οι προηγούμενοι ναι μεν έριξαν το πλοίο στα βράχια, αλλά τους έλαχε και να διαχειριστούν αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το ΠΑΣΟΚ – ο κατιμάς του οποίου μετακόμισε συλλήβδην στον «φρέσκο» ΣΥΡΙΖΑ – πλήρωσε το ιστορικό τίμημα εφόσον τα ποσοστά του έχουν ουσιαστικά εξανεμιστεί, ενώ η ΝΔ – αφού πέρασε από το 18% στις πρώτες εκλογές του 2012 – βρίσκεται ακόμα σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Κακήν-κακώς η χώρα το 2014 έφτασε σε ένα σημείο ισορροπίας κι ελαφράς ανάκαμψης (αυτό λένε όλοι μα όλοι οι διαθέσιμοι δείκτες αλλά και η ‘αίσθηση’ της αγοράς για όποιον είναι μέρος της και την κατανοεί) με εν γένει τακτοποιημένα δημοσιονομικά, αναιμική ανάπτυξη και net positive job growth.



Αυτά δε χρειάζεται να τα πιστώσουμε αναγκαστικά στους σαμαροβενιζέλους – αν αυτό σας χαλάει τη διάθεση – αλλά μπορούμε να πούμε ότι η κρίση/ύφεση έκανε τον κύκλο της κι ωρίμασε ακουμπώντας ένα πλατώ σχετικής σταθερότητας του 2014, με επιστροφή σε θετικούς μακροοικονομικούς δείκτες για πρώτη φορά από το 2008.


Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ (και με τις δικές σας ευλογίες απ’ότι καταλαβαίνω).

Και τι κατάφερε;

Με επικοινωνιακά τερτίπια, Τσιπροβαρουφακειάδες, περισσή ασχετοσύνη και παντελή διαχειριστική (αν) ικανότητα, κατάφερε να κλείσει τις τραπεζες, να επιβάλλει capital controls, να προχωρήσει σε μια σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση, να γυρισει την οικονομία σε ύφεση και γενικώς να χύσει ότι γάλα είχε μαζευτεί με αίμα, πόνο και δάκρυ στην καρδάρα τα τελευταία 5 χρόνια.

Κι αυτό χωρίς να αναφέρω τον πρωτοφανή κομμουνιστοειδή αυταρχισμό της κυβέρνησης που παραπέμπει σε άλλες εποχές και γεωγραφικά μήκη και πλάτη.



Υπάρχουν διακριτές ευθύνες ξέρετε.

Αυτές μέχρι τις 25 Ιανουαριου του 2015, κι εκείνες του μετά.

Η συμψηφιστική λογική που εσείς – αλλά και άλλοι – υιοθετείτε (γιατί αναρωτιέμαι) δεν αποτελεί ‘ισορροπημένη τοποθέτηση’ αλλά περισσότερο μια χυδαία ηθική νομιμοποίηση των εγκλημάτων που συνεχίζουν και κάνουν οι άθλιοι ακροαριστεροδέξιοι περονιστές του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.



Συνέλθετε.]

‘Η εναλλακτικά, βουλώστε το.

Yannis K. Maleganos
Παρατηρητήριο