η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Κλέαρχος πάει για Βοιωτία;;;;;


Ισχυρή διαφωνία προέκυψε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχο Περγαντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο μ ε αφορμή την κατανομή των πιστώσεων για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007. 
Με καθυστέρηση έξι χρόνων τα χρήματα για τις καμένες περιοχές θα διατεθούν βάσει εισηγήσεων των δημάρχων για έργα σε άλλες δημοτικές ενότητες….
 Ο Θανάσης Μπουραντάς ζήτησε την αναβολή του θέματος για να επανεξεταστεί ώστε να μην εμφανίζεται η περιφέρεια ως απλός διεκπεραιωτής των δημαρχιακών εισηγήσεων και για να διατεθούν τα χρήματα εκεί που πρέπει…


 Για παράδειγμα το 2007 που ο Θανάσης Μπουραντάς ήταν Νομάρχης και επί μια εβδομάδα που καιγόταν η Εύβοια βρισκόταν νυχθημερόν στα σημεία των πυρκαγιών ( ήταν η χρονιά που κάηκαν τα παιδιά στο Μύστρο και άλλοι συμπολίτες μας στο νομό) θυμόταν πολύ καλά ότι είχε καεί η Αμάρυνθος , το Γυμνό και η Σέττα και όχι η Ερέτρια όπου εισηγήθηκε να γίνει έργο αποκατάστασης ο δήμος, είχαν καεί τα Στύρα και όχι οι Στουπαίοι κ.οκ. 

Ο Περγαντάς όμως ήταν κάθετα αντίθετος και μάλιστα στην προ σύσκεψη του συνδυασμού απείλησε και με αποπομπή τον ατιπεριφερειάρχη….
 Στο πολιτικό σκέλος του ζητήματος η εμμονή του Περιφερειάρχη ήταν λάθος και αδικεί όντως τις πυρόπληκτες περιοχές….
 Το θέμα όμως έχει και άλλη πολιτική ανάγνωση για τους γνωρίζοντες πρόσωπα καταστάσεις και συμπεριφορές…… 

Προσωπικά εκτιμούμε ότι αυτό το πολιτικό στύλωμα των ποδιών του Περγαντά έχει ερμηνεία και σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος Περιφερειάρχης… 

Γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης του Περγαντά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι εάν υπήρχε έστω και η παραμικρή περίπτωση να διεκδικήσει την Περιφέρεια όχι μόνο θα είχε κάνει γαργάρα την αντίδραση του Μπουραντά αλλά θα έριχνε και δέκα μετάνοιες προκειμένου να μη δημιουργηθεί πολιτική κόντρα (όπως έκανε όλα τα χρόνια όταν ήταν νομάρχης με τους διορισμένους περιφερειάρχες στα συμβούλια)….

 Οι ξαφνικές πολιτικές μαγκιές καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχει πλέον ανάγκη την Εύβοια και γνωρίζει πολύ καλά ότι και η Εύβοια θα του γυρίσει την πλάτη…. 

Η πολιτική ατζέντα λοιπόν του Κλέαρχου και βάσει των επισκέψεων που κάνει το τελευταίο διάστημα ( δεν έρχεται πια ούτε για τσίπουρα με τον Καπελέρη, ούτε στον Αϊ Γιάννη το Ρώσσο δεν εμφανίστηκε) έχει μεταφερθεί στη γειτονική Βοιωτία….. 

Εκεί πια στρέφει το ενδιαφέρον ο Κλέαρχος είτε για να διεκδικήσει κάποιο μεγάλο δήμο όπου θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα σαν τον αείμνηστο πατέρα του πλούσιο δικηγόρο και δήμαρχο Λιβαδειάς, είτε ως εκπρόσωπος της Βοιωτίας στο  κοινοβούλιο… 

Το παιχνίδι το ξέρει καλά εξάλλου…

 Θα διαθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα παραγγείλει γκάλοπ από αθηναϊκές εταιρίες, θα βάλει και κάνα δυο σχολιάκια σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών, και δώσει κάνα δυο συνεντεύξεις σε μεγάλα κανάλια καλλιεργώντας την εικόνα του νέου και αποτελεσματικού πολιτικού!!!!

Το σίγουρο είναι  ότι βλέποντας πως το κλίμα στην Περιφέρεια δεν τον «σηκώνει» άλλο, πριν πάει σπίτι του θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να κρατήσει ένα πολιτικό ρόλο και μια θέση στην εξουσία…

 Έτσι από εδώ και στο εξής θα δούμε ένα «σκληρό» Κλέαρχο που θα επιβάλει την τάξη στο συνδυασμό, θα συγκρούεται με το κατεστημένο (κατ’ επίφαση), και θα ρητορεύει περί της μεγάλης απορροφητικότητας και του «τεράστιου» (ανύπαρκτου)  έργου του!!!

 Όσο για επισκέψεις ….

 Θα ξεχάσει τους άλλους τέσσερις νομούς (ξεχασμένους τους είχε ούτως ή άλλως) και θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στη Βοιωτία….

Ο στόχος μπορεί να είναι εφικτός όσο υπάρχουν οι αφελείς ψηφοφόροι !!!!!!

Νίκος Αγγελής