η ταυτότητά μας

η ταυτότητά μας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Οι παράπλευρες απώλειες των εκλογών της Τράπεζας

Οι εκλογές της ευβοϊκής συνεταιριστικής  τράπεζας Εύβοιας  δεν έφεραν μόνο ένα νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο με τη σύνθεση που έχει είναι θέμα χρόνου να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αλλά ως ένα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό γεγονός δημιούργησε νέες συνθήκες και καινούργια δεδομένα…


Α) Παρά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου ο κ Δημήτρης Παπαγρηγορίου δεν βγήκε ενισχυμένος και ατσαλάκωτος από τη διαδικασία…
 Απεναντίας μάλιστα δέχθηκαν ισχυρότατα πλήγματα και αμφισβήτηση οι προθέσεις του για την ευβοϊκή Πίστη και το κύρος του στην ευβοϊκή κοινωνία αφού παρά το ότι κλήθηκε δημόσια δεν έδωσε απαντήσεις για τον οικογενειοκρατικό τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των μελών!!!! 

Επίσης στηρίχθηκε στην «κουτσή» παρουσία των συμβούλων του Σίμωση στο διοικητικό συμβούλιο και ταυτίστηκε πολιτικά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον οποίο μέχρι πρότινος κατέκρινε μέσα από την εφημερίδα του!!!!

Στηρίχθηκε πολιτικά ακόμα και από τον Δημήτρη Σταματούκο ο οποίος είχε διωχθεί από τον Παπαγρηγορίου στο παρελθόν και τον είχε αποκαλέσει μέσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. «τενεκέ ξεγάνωτο»…. 
Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της καρέκλας της Τράπεζας όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν εν μια νυκτί και ο καθένας έκανε ότι δεν θυμόταν τίποτα προκειμένου να εξοντώσουν  τον κοινό τους εχθρό Δημήτρη Λιονάκη... (χάρη  στις παρεμβάσεις του οποίου εξασφαλίστηκε για την τράπεζα η πολυκατοικία που είχε κτιστεί στο πίσω μέρος του κτηρίου της ευβοϊκής Πίστης)


Β) Ο Παναγιώτης Σίμωσης δέχθηκε τα μηνύματα των μελών αλλά και της ευβοϊκής κοινωνίας που είπαν όχι στη μόνιμη πολιτική αλαζονεία και έπαρση που τον διακρίνουν…. 
Το εκλογικό σώμα άφησε εκτός Δ.Σ, τους δύο από τους πέντε συνεργάτες του που προόριζαν για τον έλεγχο της Τράπεζας αναγκάζοντάς τον να στηρίξει εν τέλει τον Παπαγρηγορίου απέναντι στον κοινό εχθρό…. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αποδυναμώθηκε πολιτικά από τη διαδικασία των εκλογών και διέκρινε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα το Γιάννη Λιονάκη (γιο του πρώην αντιπροέδρου της ευβοϊκής Πίστης) που τον νίκησε κατά κράτος στην προσωπική τους μονομαχία για τις εκλογές και όπως φαίνεται θα είναι αδιαμφισβήτητα ακόμα πιο ισχυρή πολιτικά η φωνή του μέσα στο Επιμελητήριο…..

Γ) οι εκλογές όμως επέφεραν  καραμπόλες και στην υπόλοιπη πολιτική ζωή του νομού αφού ο πρώην φίλος του Σίμου Κεδίκογλου Βαγγέλης Κούκουζας βρήκε στήριξη από τον Κώστα Μαρκόπουλο και διέκοψε τις σχέσεις του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο…. 
Η κόντρα είχε αρχίσει να διαφαίνεται όταν ένας άλλος πολιτικός φίλος του Κεδίκογλου ο Απόστολος Βαρδακώστας (περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης) άνοιξε πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο του Βασιλικού (πεντακόσια μέτρα πριν το βενζινάδικο του Κούκουζα)…. 
Ο Βαρδακώστας δεχόμενος τα πυρά του Κούκουζα, στις εκλογές της Τράπεζας τάχθηκε απέναντι στην υποψηφιότητα του οικονομικού επόπτη του Επιμελητηρίου…. 
Αδύναμος ουσιαστικά να παίξει το ρόλο του διαιτητή ο Σίμος Κεδίκογλου είδε τον ορκισμένο πολιτικό του αντίπαλο Κώστα Μαρκόπουλο να εκμεταλλεύεται τη στιγμή και να προσεγγίζει  τον Βαγγέλη Κούκουζα τον οποίο και στήριξε…
 Έτσι ήρθε και το πολιτικό διαζύγιο των άλλοτε πρώην φίλων και συνεργατών (Κεδίκογλου- Κούκουζα)που πλέον δεν έχουν κοινή πολιτική πορεία και ο Βασιλικαριώτης επιχειρηματίας και Α' αντιπρόεδρος της Τράπεζας είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις βουλευτικές εκλογές θα είναι στο πλευρό του Μαρκόπουλου


Νίκος Αγγελής